Πάνε σχεδόν 40 χρόνια από τότε που ο ψαροκυνηγός Γιώργος Σούσουρας, με την γυναίκα του Ελένη, έχτισαν το σπίτι τους σαν εστιατόριο. Το ονόμασαν "Τριζόνι" και εδραίωσαν την Κρυοπηγή Χαλκιδικής σαν ένα απροσπέραστο προορισμό όλων των διαβασμένων ψαροφαγάδων της βόρειας Ελλάδας. Για χρόνια στην απλόχωρη αυλή του, οι θαλασσινές πρώτες ύλες προέρχονταν αποκλειστικά από τις υποβρύχιες αναζητήσεις του Σούσουρα. Αργότερα, η ψαριέρα πλουτίστηκε απ’ τους θησαυρούς που της κατέθεσε μια στρατιά από ψαροντουφεκάδες που συντάχθηκαν με την αφοσίωση στην αγνή νοστιμιά. Σήμερα, με τον υιό Στέργιο πλέον στο τιμόνι, το "Trizoni" απέκτησε και χειμωνιάτικη έδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα με τις αποκλειστικές συνεργασίες με ψαράδες παντός τύπου, απέκτησε δικό του τυροκόμο, δικό του αρτοποιό, δικό του ελαιοπαραγωγό στην Κασσάνδρα, μελισσοκόμο και τροφοσυλλέκτη. Και πάνω απ’ όλα, μια κουζίνα που σμιλεύτηκε απ’ το χρόνο.
Tip: Ο χαλβάς με βουβαλίσιο βούτυρο και παγωτό κανέλα, με ιστορία που κρατά από τις εποχές του θρυλικού "Κρικέλα", είναι ίσως ένα από τα πιο ατόφια βορειοελλαδίτικα πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στη Θεσσαλονίκη.
Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, 2310542533
FB: Trizoni – Thessaloniki, IG: trizoni_exclusive