Φάρος της αναδυόμενης αστικής τάξης της Θεσσαλονίκης των δεκαετιών του ’50 και του ’60, αλλά και μόνο σημείο συνάντησης της πόλης με τη διεθνή γαστρονομία για δεκαετίες, το "Όλυμπος – Νάουσα" γνώρισε πόλεμο, Κατοχή κι απελευθέρωση και μεσουράνησε στις συνήθειες της πόλης ως τα μέσα της δεκαετίας του ’70, για να αποκτήσει διαστάσεις θρύλου στη θεσσαλονικιώτικη μνήμη. Τώρα, όμως, ο θρύλος αυτός ξυπνά ξανά, με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα να έχει καταδυθεί στη μακρά ιστορία ενός εμβληματικού εστιατορίου, ώστε να φέρει την ουσία του στη σύγχρονη εποχή. Έτσι, πιάτα όπως το Σνίτσελ Hoffman σε μπραντάδα κοτόπουλου με κρέμα καπνιστού τσένταρ και προσούτο Ευρυτανίας στη σχάρα, ή τα ραβιόλι με ουρά μόσχου σοφρίτο και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Νάουσας με τρούφα δίνουν το στίγμα ενός καλοφαγικού σποτ που επαναχαράσσει την έννοια της σύγχρονης αστικής κουζίνας, σε ένα από τα πλέον προνομιούχα σημεία της πόλης.
Tip: Προτάσεις σαν τα σεφαραδίτικα αυγά με βλήτα και καβουρμά ή το χουνκιάρ με μουσχαρίσια μάγουλα τραβούν ευθείες γραμμές που συνδέουν το σήμερα με το χθες της πόλης.
Λεωφ. Νίκης 5, Θεσσαλονίκη, 231 027 5715, olymposnaoussa.gr
FB: Olympos Naoussa, IG: olympos_naoussa