Μανιτάρι

Η comfort πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας

Μανιτάρι Θεσσαλονίκη Αφιέρωμα

Έχοντας πλουτίσει τη θερμή οικειότητα της εστιατορικής του σάλας με μοντέρνο αέρα, το "Μανιτάρι" συνεχίζει το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής δημιουργικής κουζίνας. Με το ελληνικό στοιχείο σε ρόλο πρωταγωνιστικό, πιάτα όπως τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse τζατζίκι και πίκλες κρεμμυδιού δίνουν το δημιουργικό στίγμα του μενού, που φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, ενώ πλάι του ο ταλαντούχος head chef Λεωνίδας Πατσιούκας, παρουσιάζει δημιουργίες όπως το κλασικό πια "παστίτσιο" με μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μπεσαμέλ, ή το ριζότο "λαχανοντολμάς", με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, αυγολέμονο και ζωμό λάχανο – περγαμόντο. Αναδεικνύοντας τη μαγειρική λεπτότητα ενός εστιατορίου με σταθερή θέση στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, το γιουβετσάκι με ψητό αρνάκι και κρέμα καπνιστής μελιτζάνας φέρνει στην επιφάνεια τη νοστιμάδα της παράδοσης, ενώ το fun στοιχείο αναδεικνύουν τα Bao Buns του Thess Bao, που κάνουν εδώ guest εμφάνιση.

Manitari

Tip: Οι καταπράσινες βεράντες του "Μανιταριού", τριγυρισμένες από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά, μπαίνουν σε λειτουργία κάθε που το επιτρέπει ο καιρός, για μια μοναδική, al fresco εστιατορική εμπειρία.

Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310415289, to-manitari.gr
FB: Το Μανιτάρι Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.