Έχοντας πλουτίσει τη θερμή οικειότητα της εστιατορικής του σάλας με μοντέρνο αέρα, το "Μανιτάρι" συνεχίζει το δρόμο του στην comfort πλευρά της κομψής δημιουργικής κουζίνας. Με το ελληνικό στοιχείο σε ρόλο πρωταγωνιστικό, πιάτα όπως τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse τζατζίκι και πίκλες κρεμμυδιού δίνουν το δημιουργικό στίγμα του μενού, που φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, ενώ πλάι του ο ταλαντούχος head chef Λεωνίδας Πατσιούκας, παρουσιάζει δημιουργίες όπως το κλασικό πια "παστίτσιο" με μοσχαρίσια γλυκάδια και αφράτη μπεσαμέλ, ή το ριζότο "λαχανοντολμάς", με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, αυγολέμονο και ζωμό λάχανο – περγαμόντο. Αναδεικνύοντας τη μαγειρική λεπτότητα ενός εστιατορίου με σταθερή θέση στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, το γιουβετσάκι με ψητό αρνάκι και κρέμα καπνιστής μελιτζάνας φέρνει στην επιφάνεια τη νοστιμάδα της παράδοσης, ενώ το fun στοιχείο αναδεικνύουν τα Bao Buns του Thess Bao, που κάνουν εδώ guest εμφάνιση.
Tip: Οι καταπράσινες βεράντες του "Μανιταριού", τριγυρισμένες από δενδρώδη φυτά, βότανα και μυρωδικά, μπαίνουν σε λειτουργία κάθε που το επιτρέπει ο καιρός, για μια μοναδική, al fresco εστιατορική εμπειρία.
Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310415289, to-manitari.gr
FB: Το Μανιτάρι Restaurant