Φάρος της φινετσάτης θαλασσινής νοστιμιάς στην πόλη εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, το κομψό και ντιζαϊνάτο spot του Απόστολου Ρήγα φέρει στην αύρα του την εκλεκπτυσμένη εμπειρία του οικοδεσπότη του που ως μετρ μιας ατμοσφαιρικής σάλας έμπλεης από αστική κομψότητα, είναι και μαέστρος μιας καλοκουρδισμένης ιωδιούχας γιορτής. Με βάση την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά, οι Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου υπογράφουν στην κουζίνα ένα συναρπαστικό θαλασσινό σενάριο, που ξανοίγεται σε ποικιλία κλασικών και μοντέρνων, απλών και σύνθετων προτάσεων, από τα ταρτάρ και τα σεβίτσε, μέχρι τα ζυμαρικά ή τα ριζότο, ενώ πιάτα όπως τα φιλετάκια μπαρμπουνιού με καπνιστή μελιτζάνα, ντομάτα κονφί και λάδι βασιλικού και η σιγοψημένη γλώσσα με διαυγές βούτυρο και ψίχα αμυγδάλου, είναι μερικά από τα φαβορί ενός εστιατορίου με σταθερή παρουσία στα βραβεία Top Notch των Χρυσών Σκούφων.
Tip: Περισσότερες από 250 ετικέτες συνθέτουν την πλούσια κάβα του "Grada Nuevo", ενώ το γεύμα κλείνει ιδανικά με το τρόλεϊ εκλεκτών τυριών να φέρνει τις γεύσεις του στο τραπέζι.
Θεσσαλονίκη, Καλαποθάκη 14, 2310271074, gradanuevo.gr
FB: Grada Nuevo - Premium Oyster Bar-Restaurant