Κάτι πάνω από ενάμιση χρόνο έχει που προστέθηκε στη γευστική βεντάλια της Καλαμαριάς το εστιατόριο των Παντελή Καφέ και Σπύρου Βάλλα, και τόσο χρόνο ακριβώς έχει που εδραιώθηκε ως νέο αγαπημένο όλης της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας σάλα φωτεινή και ανοιχτόκαρδη, με κουζίνα που κινείται σε comfort μονοπάτια. Παραδοσιακές και γνώριμες ελληνικές και μεσογειακές πρώτες ύλες και συνταγές πρωταγωνιστούν στο μενού του Κωνσταντίνου Σλαμπάκη, που προσφέρει εδώ μια μοντέρνα ανάγνωση κλασικών φαβορί, ενώ εκλεκτές κοπές, φρέσκα ψάρια και προσεγμένη κάβα εμπλουτίζουν τις επιλογές, πλαισιωμένες από αίσθηση χαλαρής κομψότητας. Έτσι, πιάτα όπως το δαντελένιο καρπάτσιο από σφυρίδα, μαριναρισμένο σε τίποτα περισσότερο από λίγο εξαιρετικό λάδι, λεμόνι και ανθό αλατιού, ή κρέμα ρεβιθάδας, που συνοδεύει ένα μαστόρικα ψημένο φιλέτο σφυρίδας, είναι σίγουρα γκολ στην απόλαυση, ενώ μαγειρευτά σαν τη γιουβετσάδα από μοσχαρίσιο διάφραγμα ή τον τραχανά με μάγουλα μόσχου να σκορπούν χειμωνιάτικες μυρωδιές.
Tip: Όσο για τις καθυστερήσεις; Αρμενονβίλ με μπισκότο αμυγδάλου σε σούπα φιστικιού Αιγίνης, και φύγαμε για τελικό…
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310419179, marrone-restaurant.gr
FB: Marrone Restaurant, IG: marrone_restaurant