Baba Ghanoush

Τραγανά φαλάφελ και brunch αλά λιβανέζικα

Baba Ghanoush

Ότι σερβίρει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης, το ιδανικό street food της νηστείας δηλαδή, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το "Baba Ghanoush" έχει κλείσει πια πάνω από πενταετία ως ένα απ’ τα ιδανικά σημεία γι’ αυτή την τραγανή χορτοφαγική λιχουδιά, και τη σερβίρει σε πιάτο ή πίτα (που ετοιμάζεται καθημερινά και επιτόπου), πλαισιωμένη από homemade σάλτσες γιαουρτιού, χούμους ή ταχίνι, δίνοντας στην μπουκιά ένα boost απογειωτικό. Για το πληθωρικό brunch του "Baba Ghanoush", όμως, μάθατε; Αραβικό porridge (με ξηρούς καρπούς, φρούτα και σιρόπι αγαύης), μαροκινές κρέπες (από σιμιγδάλι, με ζεστό σιρόπι, κρέμα και φρέσκα φρούτα), μαχαλάμπι (αραβική κρέμα με ροδόνερο) και σακσούκα (βιολογικά αβγά σε πικάντικη σάλτσα) είναι τα φαβορί ενός μενού που, μαζί με μαροκινό τσάι, φρέσκια λεμονάδα με τζίντζερ, ή smoothies με χουρμά και ταχίνι, δίνει στη μέρα μας γεύση, αλλά και ενέργεια Ανατολής. 

Tip: Το διάσημο φαλάφελ του "Baba Ghanoush" πλαισιώνεται από δροσερές, αναζωογονητικές σαλάτες, ενώ εκτός απ’ το πιάτο του ονόματός του, την κρέμα καπνιστής μελιτζάνας δηλαδή, σουξέ είναι και το burger με κινόα και γλυκοπατάτα, σε vegan και veggie εκδοχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.