Poke Hawaiian Sushi

Όταν το χαβανέζικο σούσι συνάντησε τα γιαπωνέζικα sandos

Poke

Tο 2017, σε ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι στην ολοζώντανη οδό Πετράκη, ο σεφ Γιάννης Κανδυλίδης μάς σύστησε το poke: τη χαβανέζικη και πιο ελεύθερη εκδοχή του sushi, όπου το ξιδάτο ρύζι στρώνεται σε μπολ, παρέα με κυβάκια από ωμό φρέσκο ψάρι, που αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, και διάφορα άλλα καλούδια σε πολύχρωμους γευστικούς συνδυασμούς.  Σήμερα, 5 χρόνια μετά, το menu των bowl συνεχώς εξελίσσεται, με νέες προσθήκες, όπως το shoyu κοτόπουλο και το μαριναρισμένο αβγό, ή οι vegan επιλογές με παντζάρι, φιστίκι και πορτοκάλι. Τώρα, στον ίδιο χώρο βρίσκουμε και το "Sando", το pop-up αδερφάκι του, που έφερε στην Αθήνα τα ιαπωνικά milk breads shokupan. Αφράτα, τετράγωνα και ινσταγκραμικά, κλείνουν μέσα τους πρωτότυπους συνδυασμούς με πρωταγωνιστές όπως χοιρινή μπριζόλα με panko, χοιρινό tsukune, μπακαλιάρο tempura, μελιτζάνα σε miso, ή ακόμα και μπανάνα με καραμέλα και miso.

Tip: Tο "Sando project" μαζί με τα διάσημα ψωμάκια του θα είναι στο 5ο Athens Street Food Festival, για να μας ταξιδέψει με τις ασιατικές γεύσεις του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.

"Vibes Mediterranean Gastronomy & Cocktails", Λευκάδα

Comfort fine dining σε νησιώτικο σκηνικό.

"Avenue", Θεσσαλονίκη

Μια all-day όαση με θέα στον Θερμαϊκό.