"El Resto Bar"

Γεύση Ελλάδας με σφραγίδα Πηλίου.

El Resto Bar

Είτε το πιάσεις από την πέτρινη αρχιτεκτονική του, αγκαλιασμένη από το πράσινο της φύσης που το περιβάλλει, είτε από τη γαστρονομική φιλοσοφία που ασπάζεται, και στην οποία επενδύει σταθερά, το "Agapitos Villas & Guesthouses" συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία ως κιβωτός της πηλιορείτικης παράδοσης, αποδεικνύοντας ότι οι καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι αυτές που φτιάχνονται με ίσα μέρη εμπειριών, εικόνων, γεύσεων και μυρωδιών. Έτσι, ο σεφ Κίμων Λίγδας, που ανέλαβε την κουζίνα του "El Resto Bar" μετά τη διαδρομή του σε σημαντικά διάστερα εστιατόρια του εξωτερικού, καταδύεται και φέτος στο παραδοσιακό συνταγολόγιο της Ελλάδας, για να συνεχίσει τις μοντέρνες επαναδιατυπώσεις της, βασισμένος πάντα στα εξαιρετικά υλικά της περιοχής.

El Resto Bar

Εφαρμόζοντας την πρακτική της κουζίνας των 100 χλμ., εντοπίζει τα καλύτερα προϊόντα του τόπου και, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς κτηνοτρόφους, αλιείς και παραγωγούς, φέρνει τη γεύση της περιοχής στο πιάτο, μέσα από δημιουργίες όπως ο τραχανάς Πορταριάς με μανιτάρια πορτσίνι, κανθαρέλες και τρούφα. Παράλληλα, δημιουργίες όπως ο μουσακάς με τσιπς μελιτζάνας, μπεσαμέλ τρούφας και καπνιστή πατάτα, ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με μουσελίν πατάτας με τρούφα, σάλτσα ψητού και βερίκοκο, ισορροπούν περίτεχνα στο σημείο όπου η φίνα πλευρά της παράδοσης συναντά τις comfort αρετές της. 

El Resto Bar

Chef's tip: "Το μενού μας ανανεώνεται κι αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες που βρίσκουμε στην τοπική αγορά, ενώ η μεγάλη και ανανεωμένη λίστα κρασιών μάς προσφέρει ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα".

Ξεν. "Agapitos Villas & Guesthouses", Αγ. Ιωάννης, Πήλιο, 2426031005, 6944207335, www.elresto.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.