Αύρα Κυανής Ακτής απλώνει κάθε καλοκαίρι στην παραλία της Κω η βεράντα του "Albergo Gelsomino", με τις αεράτες ριγέ τέντες, στη σκιά του παλιού κάστρου και μια ανάσα από την αμμουδιά, να γίνονται ένα απ’ τα πιο γοητευτικά spots που μπορεί να εντοπίσει κανείς κατά μήκος της προμενάδας στην πόλη. Σ’ αυτό το όμορφο σκηνικό, η θαλασσινή αύρα χαϊδεύει τα τραπέζια που υποδέχονται κομψές all-day λιχουδιές, όπως το crispy chicken sando με coleslaw από ψητά καρότα και spicy μαγιονέζα κόλιανδρου, αλλά και comfort πιάτα σαν τη γιουβετσάδα με γαρίδες και κολοκυθάκι, ή τα στριφούδια με γραβιέρα Νάξου και φρέσκο βασιλικό.
Αυτά τα τελευταία φέρουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, που αναλαμβάνει από φέτος της γεύσεις του "The Gelsomino", με executive chef τον Δήμο Πίτση και τη ζώνη του dinner να είναι αυτό που ξεδιπλώνει το πλήρες γαστρονομικό προφίλ του ανανεωμένου εστιατορίου. Έτσι, προτάσεις όπως το μοσχαράκι χουνκιάρ, με ταρτάρ σε κρέμα μελιτζάνας με κύμινο και γιαούρτι, ή η μελιτζανόπιτα σε τραγανό φύλλο, με κρέμα κατσικίσιου τυριού και πλιγούρι, ανοίγουν το δρόμο για πιάτα φινετσάτης comfort νοστιμιάς, σαν τη σφυρίδα με πουρέ καρότου, χορταρικά και μύδια σε σάλτσα πορτοκάλι, ή το μελωμένο αρνάκι με μελιτζάνα ιμάμ, καπνιστό γιαούρτι και σάλτσα δεντρολίβανου.
Chef's tip: "Ιδιαίτερο βάρος έχουμε δώσει φέτος και στα επιδόρπια, με συνθέσεις όπως ο μπακλαβάς με κρέμα φιστικιού, κόκκινα φρούτα και σορμπέ βατόμουρο να κλείνουν το δείπνο με αέρα ελληνικό και κοσμοπολίτικο".
Ξεν. "Albergo Gelsomino", Βασ. Γεωργίου 1, 2242020200