Μπορεί η Κρήτη να είναι ταυτισμένη με τα ρίφια και τα οφτά της, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι μαστόρισσα και στα θαλασσινά: μια επίσκεψη στην "Argentina" αρκεί για να το επιβεβαιώσει, με το κλασικό στέκι πάνω στη θάλασσα του Κολυμπαρίου, δυο βήματα απ’ τα Χανιά, να περνά τη δεύτερη νιότη του, χάρη στον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπενεκάκη, που έχει πάρει τα ηνία της κουζίνας, μετατρέποντας σε μερακλίδικες λιχουδιές τους θησαυρούς που συγκεντρώνουν τα οικογενειακά ψαράδικα. Κι αν το όνομά της σε ταξιδεύει σε λιμάνια εξωτικά και απομακρυσμένα, η γεύση της φημισμένης αυτής ψαροταβέρνας της Κρήτης είναι πέρα για πέρα ελληνική – γεύση, άλλωστε, που έχει κάνει την "Argentina" σημείο αναφοράς στη χανιώτικη ψαροφαγία εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
Έτσι, το τραπέζι ανοίγει με τα best seller ντακάκια αχινού, πλάι σε ζουμερά σχαρίσματα και αέρινα τηγάνια πλασάρονται πιάτα όπως το καπνιστό καλαμάρι ή ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι, ενώ παραδοσιακά μαγειρέματα σαν το κρασάτο χταπόδι και τη γεμιστή σουπιά εμπλουτίζονται από ευρηματικά πιάτα ημέρας, στα οποία ο σεφ φροντίζει να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την ψαριά που φτάνει εδώ σπαρταριστή, σε καθημερινή βάση.
Chef's tip: "Περάστε μια βόλτα από την ψαριέρα μας για να διαλέξετε το ολόφρεσκο ψάρι που θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, αφήστε όμως χώρο και για τα σπιτικά μας επιδόρπια, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ".
Λιμάνι Κολυμβαρίου, 2824022243, argentinakapenekis.gr