Το εντυπωσιακό τοπίο στον κόλπο των Βλυχών και η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα κερδίζουν τον επισκέπτη εξαρχής, προτού νιώσει εξαιρετικά οικεία στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου "Five Senses", στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu". Η γευστική εμπειρία που συνθέτουν ο Ροδίτης σεφ Δημήτρης Κονταράτος και η ομάδα του αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας και την αντίστοιχη των Δωδεκανήσων, σε ένα τελικό αποτέλεσμα που ενώνει το γευστικό παρελθόν με το παρόν, μέσω μιας ιντριγκαδόρικης διαδικασίας, που ενεργοποιεί και τις πέντε αισθήσεις. Πιάτα όπως το μαντί με γέμιση από στιφάδο μοσχαρίσιου μάγουλου, ρίζα ηλίανθου και γαλένι είναι μία από τις πειστικότερες αποδείξεις, αλλά σίγουρα όχι η μόνη.
Chef's tip: "Ταξιδέψτε με τη ροδίτικη 'περικαυτή', βουτώντας ευλαβικά, ή 'περικαίοντας' όπως λένε στα χωριά, τον φρεσκοψημένο άρτο στο καντήλι που σιγοκαίει στο τραπέζι με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το κερί μέλισσας, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική γαστρονομική ανάμνηση".
"Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, 2244032110, www.lindosblu.gr