"Five Senses"

Η αναμνησιακή γαστρονομία του "Lindos Blu".

Five Senses

Το εντυπωσιακό τοπίο στον κόλπο των Βλυχών και η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα κερδίζουν τον επισκέπτη εξαρχής, προτού νιώσει εξαιρετικά οικεία στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου "Five Senses", στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu". Η γευστική εμπειρία που συνθέτουν ο Ροδίτης σεφ Δημήτρης Κονταράτος και η ομάδα του αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας και  την αντίστοιχη των Δωδεκανήσων, σε ένα τελικό αποτέλεσμα που ενώνει το γευστικό παρελθόν με το παρόν, μέσω μιας ιντριγκαδόρικης διαδικασίας, που ενεργοποιεί και τις πέντε αισθήσεις. Πιάτα όπως το μαντί με γέμιση από στιφάδο μοσχαρίσιου μάγουλου, ρίζα ηλίανθου και γαλένι είναι μία από τις πειστικότερες αποδείξεις, αλλά σίγουρα όχι η μόνη. 

Five Senses

Five Senses

Chef's tip: "Ταξιδέψτε με τη ροδίτικη 'περικαυτή', βουτώντας ευλαβικά, ή 'περικαίοντας' όπως λένε στα χωριά, τον φρεσκοψημένο άρτο στο καντήλι που σιγοκαίει στο τραπέζι με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το κερί μέλισσας, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική γαστρονομική ανάμνηση".

"Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, 2244032110, www.lindosblu.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.