"Ferryman"

Η Κρήτη στα καλύτερά της.

Ferryman

Κατσαρόλες που σιγοβράζουν στις παρασιές, ολόφρεσκα και μοσχομυριστά κηπευτικά στα καλάθια, ατόφια αίσθηση φιλοξενίας, τραπέζια πλάι στο κύμα και μαγευτική θέα στον κόλπο της Ελούντας. Ο Άκης Σφυρογιαννάκης έχει δημιουργήσει ένα εστιατόριο προορισμός όχι μόνο για τη δημοφιλέστερη περιοχή του Λασιθίου, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, όπως μαρτυρά, άλλωστε, η αγάπη που του έχουν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού, αλλά και το γεγονός ότι το "Ferryman" ξεχωρίζει επί σειρά ετών στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Ferryman

Ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του αντλούν έμπνευση από τη γευστική παράδοση της Μεγαλονήσου, αξιοποιούν εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες και προσθέτουν μοντέρνα ματιά σε ένα τελικό αποτέλεσμα που δικαιολογημένα μνημονεύεται από όποιον το δοκιμάζει. Η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, ο τράγος-σήμα κατατεθέν και αρκετές ακόμη επιλογές αποτελούν διαχρονικά φαβορί αλλά και ξεχωριστούς λόγους για μία (ή περισσότερες) επισκέψεις στο "Ferryman", ενώ η συνεχώς εξελισσόμενη, εκλεκτική κάβα σιγοντάρει μια εμπειρία σπουδαίας αυθεντικότητας, που έχει την αγάπη για τα τοπικά προϊόντα ως βασικό υλικό.

Ferryman

Chef's tip: "Μία θέση σε κάποιο από τα στρωμένα πάνω στο κύμα τραπέζια θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικά προνομιούχοι".

Ακτή Ολούντος, Λασίθι, 2841041230

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.