Με φόντο μια αφοπλιστική βίστα της Καλντέρας και αύρα σπάνιου ρομάντσου, το "Petra" του "Canaves Oia Suites" παραμένει εστιατόριο αναφοράς στην Οία, όχι μόνο για το ατμοσφαιρικό setting του, αλλά και για τη δημιουργική ελληνικότητα που φέρνει στα πιάτα του ο executive chef του ομίλου, Τάσος Στεφάτος. Σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ του ξενοδοχείου, Σπύρο Κασσελούρη, ο πολυβραβευμένος σεφ σερβίρει εδώ μια εύληπτη και κατανοητή, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική δημιουργική κουζίνα με σαφείς ελληνικές βάσεις, που απογειώνεται χάρη στην αρτιότητα των τεχνικών, αλλά και της εξαιρετικής πρώτης ύλης που έχει στη φαρέτρα του.
Στα φετινά, πλήρως ανανεωμένα μενού, που σηματοδοτούν μια δημιουργική αναδόμηση της σπουδαίας διαδρομής του εστιατορίου, πιάτα όπως η κακαβιά και το καλαμάρι με φιστίκι αναδεικνύουν την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική κληρονομιά, ενώ αναπάντεχα παντρέματα, όπως ο τραχανάς με το αβγό και η γαρίδα με τα άγρια μανιτάρια, αναδιατυπώνουν τις παραδόσεις της ενδοχώρας, συνθέτοντας μια γευστική εμπειρία που αντλεί από το χθες για να αρθρώσει μια γαστρονομία εντελώς σημερινή και απολαυστική.
Chef's tip: "Η wine director μας, Ελίνα Δακανάλη, κάνει focus τόσο στον σαντορινιό, όσο και στον διεθνή αμπελώνα μέσα από μοναδικά οινικά ταιριάσματα, ενώ η λίστα 'Conscious cocktails' συντονίζεται με τις zero waste πρακτικές, αξιοποιώντας υλικά της κουζίνας".
Ξεν. "Canaves Oia Suites", Οία, Σαντορίνη, 2286071844, www.canaves.com