Τα καλούδια της φύσης στο χώρο, τη φιλοσοφία αλλά και το πιάτο, είναι οι πρωταγωνιστές του Κερκυραϊκού εστιατορίου "Rose Garden". Εδώ, ο σεφ-ιδιοκτήτης Τάσος Ανδριώτης, με 20ετή πορεία στο χώρο της εστίασης, σερβίρει μία κουζίνα εμπνευσμένη από τις κορφιάτικες γεύσεις, οι οποίες επανεξετάζονται μέσω ενός σύγχρονου πρίσματος. Όταν βρεθείτε στην κατάφυτη αυλή του εστιατορίου που απλώνει τα περιποιημένα τραπέζια τους στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Μωραΐτικα, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε signature ορεκτικά όπως η καπνιστή ταραμοσαλάτα με γαριδάκι λίμνης από τη νότια Κέρκυρα, κρίταμο και αλμυρίκια ή το μπαρμπούνι σαβόρο με όλα τα αρώματα και τη βαθιά νοστιμιά της κλασικής συνταγής σε μια δημιουργική απόδοση. Από κυρίως, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την πανσέτα Dolce Garbo, το "ευγενικό φλερτ" του χοιρινού με ξύδι, κερκυραϊκό μέλι, κρέμα καπνιστής πολέντας και υφές καλαμποκιού και φυσικά το χαρακτηριστικό Bianco με φαγκρί, χοιρινό λουκάνικο, καρότο, πατάτα, αγκινάρα και σέλερι, από τα πιάτα-αληθινή αποκάλυψη του δημιουργικού ταμπεραμέντου του σεφ.
Όλες οι επιλογές έχουν στην καρδιά τους το όραμα του Ανδριώτη για την ανάδειξη της κορφιατικής γαστρονομικής παράδοσης και χαίρουν καλής μεταχείρισης χάρη στην άρτια τεχνική του. Η γεύση του ελληνικού καλοκαιριού εγχαράζεται βαθιά στα πιάτα χάρη στις εκλεκτές πρώτες ύλες που αξιοποιεί, είτε τις προμηθεύεται από παραγωγούς και ψαράδες του νησιού ή από το ιδιόκτητο μποστάνι του εστιατορίου, όπου καλλιεργούνται 30 και πλέον μυρωδικά, ποικιλία από βρώσιμα λουλούδια, βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Όλα έτοιμα να βάλουν έξτρα γεύση και φροντίδα σε κάθε ένα πιάτο. Η κάβα με κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα αλλά και τα επιδόρπια που επιμελείται ο pastry chef Στέφανος Καζιάνης ολοκληρώνουν μια γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.
Chef’s tip: "Δοκιμάστε τον κόκορα παστιτσάδα που φτιάχνουμε με το δικό μας σπετσερικό".
Μωραΐτικα Κέρκυρας, 49084, 26610 75622, Facebook, Instagram