H Εxclusive Βrasserie του πεντάστερου ξενοδοχείου "Castello Infinity" στην Αγία Πελαγία ταξιδεύει ανά τον κόσμο με διαβατήριο τις εκλεκτές πρώτες ύλες της κρητικής γης, κοσμοπολίτικες συνταγές συναντούν τη μεσογειακή κουζίνα με οδηγό τον Executive Chef Κωνσταντίνο Ασσαργιωτάκη που συνδυάζει γευστικές κουλτούρες σε πιάτα όπως το καβούρι με το μυρωδάτο βαφλάκι και τη σως τσορίθο και το προζυμένιο flatbread με κρέμα τρούφας και jamon iberico από ελληνική φάρμα ή ο ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος με πατάτα rouille, vinjaune sauce, κράκερ σπανακόρυζο και πέπλο από μελάνι σουπιάς.
Προτάσεις όπως η κατσίκα στη γάστρα με ντομάτες σε ώσμωση και η άγρια ψητή αγκινάρα σε λίπος Ιβηρικού χοίρου είναι από τα ενδεικτικότερα παραδείγματα απόδοσης της παράδοσης με δημιουργική ματιά, η "τσιλαδιά" (πηχτή) με remoulade σελινόριζας, κουμκουάτ και τζελ από καλοκαιρινά βερύκοκα επίσης, ενώ από το μενού δεν λείπουν ενδιαφέρουσες vegeterian προτάσεις όπως το παπουτσάκι με γιαχνερά και αβγό σε στακοβούτυρο, το μπουγιουρντί άγριων μανιταριών με σαμπαγιόν παρμεζάνας, ο γεμιστός κολοκυθανθός με λαχανικά από τη κρητική γη, αφρό φέτας, σάλτσα από καμένες πιπεριές Φλωρίνης στη φωτιά και ras el hanout.
Γλυκός επίλογος το Βασκικό Cheese cake ξυλόφουρνου με κυρίαρχο συστατικό, την Κρητική μυζήθρα, σου επιβεβαιώνει πως οι κρητικές πρώτες ύλες αξιοποιούνται δημιουργικά.
Chef’stip: Ο ελληνικός μαύρος χοίρος σιγοψημένος στον ξυλόφουρνο, με καπνιστό πουρέ yellow bbq αρωματισμένο με βουνίσιο φασκόμηλο και πίκλα παστινάκι είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
Ξεν. "Castello Infinity Suites", Αγία Πελαγία, Κρήτη, 2813021840, www.castelloinfinity.com