Σε μια εποχή που ελάχιστα ήταν γνωστά για τις αυθεντικές ροδίτικες γεύσεις, το πρωτοπόρο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" στην Καλλιθέα της Ρόδου επένδυσε στην ανάδειξη, τη μελέτη και την ανανέωση της ροδίτικης γευστικής κληρονομίας με σύγχρονο avant garde πνεύμα. Το πείραμα πέτυχε και το "Noble Gourmet Restaurant" όχι μόνο μας έχει κάνει γνωστά πιάτα όπως τα ρουζούνια, τα πιταρούδια και η κουλουρία, αλλά έχει αναδειχθεί και σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας κερδίζοντας για μια ακόμη φορά Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2022. Με τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη, από τους πρώτους που μελέτησαν την τοπική γαστρονομία για πάνω από 10 χρόνια στο τιμόνι, και τον επίσης Ροδίτη chef Σπύρο Κουγιό με σημαντική εμπειρία σε κουζίνες του εξωτερικού να ηγούνται της ομάδας, η μαγειρική παράδοση του νησιού επικαιροποιείται με επιτυχία και σύγχρονες τεχνικές σε μια σειρά menu degustation 5-18 πιάτων, όπου η παραστατική παρουσίαση των πιάτων αποτελεί μέρος της εξαιρετικής εμπειρίας. Η πανοραμική θέα στη θάλασσα, η minimal διακόσμηση και οι απαλές μελωδίες του πιάνου δημιουργούν ένα μαγευτικό περιβάλλον.
Chef’s tip: Για μας η εξέταση της παράδοσης σημαίνει να προσπαθείς να κατανοήσεις το σήμερα και πιάτα όπως το Πουγκί (Άγρια χόρτα / Ρίζες / Μάραθος / Μπαρμαρέσικο πιπεράκι), το Σουπιόριζο (Σουπιά / Παλαιωμένο ρύζι / Μελάνι σουπιάς / Πορτοκάλι / Γαριδάκι λινδιακό), το Κροζούμι (Μπακαλιάρος / Κρεμμύδι / Σκόρδο / Νεράτζι / Γάρος / Πετσιά) και η Κουλουρία (Μάτσι / Φραγκόκοτα / Λάχανα) επιβεβαιώνουν τη φιλοσοφία μας.
Noble Gourmet Restaurant, Ξενοδοχείο "Elysium Resort & Spa", Ρόδος, 22410/45700, Facebook, Instagram.