"Alios Ilios"

Γευστική παράδοση στο σήμερα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Alios Ilios

Στο πολυτελές ξενοδοχείο "Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa" και σε μία από τις ομορφότερες βεράντες της Σαντορίνης, με επιβλητικό background ένα από τα διασημότερα ηλιοβασιλέματα του πλανήτη, το βραβευμένο εστιατόριο Alios Ilios (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022) συνεχίζει για μία ακόμη σεζόν να μεταφράζει την αρχαία γλώσσα του φαγητού και την ατόφια εμπειρία της γαστρονομικής απόλαυσης σε θαυμάσια πιάτα, γεμάτα ουσία, ταυτότητα και, ασφαλώς, γεύση.

Ο σεφ Βασίλης Κατσίκας και η ομάδα του, αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες –με τις περισσότερες να προέρχονται από τους νεοσύστατους βιολογικούς κήπους του ξενοδοχείου– ακολουθούν κατευθύνσεις της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, πατώντας τόσο στο κομμάτι της παράδοσης όσο και σε εκείνο της σύγχρονης έκφανσής της. Προτάσεις όπως τα γιουβαρλάκια με φρέσκο ψάρι ημέρας και γαρίδα, ο τραχανάς με άγρια μανιτάρια, το μπεκρή μεζέ με χοιρινό Iberico ή η signature φασολάδα με σκουμπρί και σελινόριζα βάζουν τον επισκέπτη αμέσως στη φιλοσοφία της κουζίνας, με τον ιδανικότερο τρόπο. Η γευστική εμπειρία πλαισιώνεται από μια εκτενέστατη λίστα κρασιών, με πρωταγωνίστρια ασφαλώς τη Σαντορίνη. 

Chef’s tip: "Η στιγμή που ο ήλιος βυθίζεται στα βάθη του Αιγαίου είναι η ιδανικότερη για να βρεθεί κανείς στα τραπέζια μας. Ένα μοναδικό θέαμα, που συμπληρώνει και ενισχύει κάθε επίσκεψη".

Alios Ilios, Ξεν "Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa", Σαντορίνη, Οία, 2897502151, Facebook.

Alios Ilios

Alios Ilios

Alios Ilios

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα