"Anerousa"

Μανιάτικη εξτραβαγκάντζα

Petra&Fos ANEROUSA

Το εστιατόριο του "Πέτρα & Φως Βoutique Hotel & Spa", με τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη στο τιμόνι της κουζίνας, τιμά κατά κόρον το τοπικό στοιχείο, διανθίζοντάς το διακριτικά με μοντέρνες πινελιές. Κάπως έτσι η διαχρονική γοητεία του κλασικού μεταφράζεται σε ευφάνταστα πιάτα σύγχρονης αισθητικής, με τη γευστική παράδοση της Μάνης να αποτελεί τη βάση ενός μενού με ελληνική ταυτότητα. Η τσουχτή, που ο σεφ τη σερβίρει ως ραβιόλι με κρέμα μυζήθρας, γέμιση από μελάτο κρόκο αβγού και σύγκλινο σε δύο υφές, το παστίτσιο κόκορα με χειροποίητα ζυμαρικά, ντόπιο κόκορα και μπεσαμέλ ελληνικών τυριών και το "μπουρέκι μουσακάς" με σαντιγί σφέλας είναι πιάτα ενδεικτικά αυτής ακριβώς της φιλοσοφίας.

Η κουζίνα και το bar λειτουργούν στη λογική του zero waste, ενώ το γεύμα σας ολοκληρώνεται με τα επιδόρπια του pastry chef Γιάννη Κεχρολόγου. Η κάβα με αξιόλογες επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, με έμφαση στα κρασιά της Πελοποννήσου, και τα κοκτέιλ του mixologist Ανδρέα Κασσά συμπληρώνουν την εμπειρία.

Chef’s tip: "Οι συνδυασμοί των υλικών που δουλεύουμε είναι οικείοι και απείραχτοι, όπως για παράδειγμα το pork belly, που μαγειρεύουμε σε τρία στάδια και σερβίρουμε με σάλτσα πορτοκάλι και μήλο, μια δημιουργική μετάφραση της κλασικής γουρουνοπούλας".

"Anerousa", Οίτυλο, Λακωνία, 2733054050, 2733052915, 6944660913, Facebook, Instagram

Petra&Fos anerousa

Petra&Fos anerousa

Petra&Fos anerousa

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.