"Iberico"

Το κρέας στην έδρα του.

IBERICO

Με τα μεγάλα ψυγεία ωρίμανσης να υποδέχονται τους επισκέπτες, την industrial posh αισθητική του να αγκαλιάζει το μάτι και τα δερμάτινα καθίσματα και τα εντυπωσιακά στρογγυλά φωτιστικά να δίνουν κινηματογραφική αύρα στην επιβλητικά σάλα, το "Iberico" μπήκε στο γήπεδο της κρεατοφαγίας αποφασισμένο να τρυπήσει τα δίχτυα. Και τους πρώτους μήνες λειτουργίας του έκανε ακριβώς αυτό, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη μια ολοκληρωμένη εστιατορική εμπειρία, όπου δαντελένια καρπάτσιο πλασάρονται πλάι σε αφράτες κι αρωματικές ανοιχτές κρεατόπιτες γιαουρτιού από τον ξυλόφουρνο, ενώ τρυφερά φιλετάκια από το χοιρινό iberico του τίτλου στρώνουν το δρόμο για προχωρημένες κοπές, όπως η pluma από Iberico, το ribeye από ελληνικό μόσχο ή το αμερικανικό T-bone.

Τώρα όμως, που ο καιρός το επιτρέπει, έχει αποκαλύψει ακόμη μία πλευρά της σαγήνης του, ανοίγοντας το όμορφο rooftop του, που αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί σε όλη την urban ομορφιά της γειτονιάς του, αλλά και στο μεγάλο πάρκο που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Μουσείο Εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Και σ’ αυτό το open air σκηνικό, κομμένο και ραμμένο για open air κρεατοφαγικές απολαύσεις με τον τρόπο που μόνον η ομάδα των εμβληματικών "Γλυκάνισος" και "Marea" μπορούν να προσφέρουν, το "Iberico" παίζει πλέον… άλλη μπάλα.  

Chef’s tip: "Η κρεατοφαγική απόλαυση δεν είναι πλήρης αν δεν περάσετε μια βόλτα από την κάβα μας, όπου μια μεγάλη και συνεχώς επεκτεινόμενη συλλογή από ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, αλλά και ο έμπειρος σομελιέ μας, σας περιμένουν για να επιλέξετε το ιδανικό κρασί".

Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Θεσσαλονίκη, 2310532800, Facebook, Instagram

IBERICO

IBERICO

iberico

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα