"The Gelsomino Restaurant"

Fine νοστιμιά σε σκηνικό Κυανής Ακτής.

Gelsomino

Με αύρα Κυανής Ακτής και ατμόσφαιρα βγαλμένη από ταινία του Φελίνι, φωλιασμένο στη βεράντα του "Albergo Gelsomino", στον ίσκιο του παλιού κάστρου και μια ανάσα από την αμμουδιά, το "The Gelsomino Restaurant" φέρνει αεράτη και casual φινέτσα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Κω, με τη θαλασσινή αύρα να χαϊδεύει τα τραπέζια που υποδέχονται κομψές all-day λιχουδιές, όπως τα arancini "γεμιστά" ή οι ζουμερές γαρίδες τεμπούρα με chili mayo.

Την πλήρη ταυτότητά του, όμως, το κοσμοπολίτικο αυτό spot την αποκαλύπτει, όταν ο ήλιος πέφτει και τα απαλά του φώτα το προικίζουν με ατμόσφαιρα, για το dinner μενού που υπογράφει ο πολυβραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Παύλος Κυριάκης. Με τον Χρήστο Χίτο σε ρόλο chef de cuisine, πιάτα όπως το καλαμάρι με καπνιστό ταραμά, ντομάτα και μάραθο, η μελιτζάνα με miso και σιτάρι με τρούφα ή το μοσχαρίσιο φιλέτο με νιόκι τραχανά, γλυκό σκόρδο, μυρωδικά και καλοκαιρινή τρούφα δίνουν έναν απολαυστικό ορισμό στο fine comfort, την ώρα που η εκλεκτική λίστα κρασιών σιγοντάρει την απόλαυση.  

Chef’s tip: "Ιδιαίτερο βάρος έχουμε δώσει φέτος και στα επιδόρπια, με συνθέσεις όπως το Baba au rum με βερίκοκο, κρέμα λευκής σοκολάτας παγωτό lime-πιπέρι, ή τη σοκολάτα γάλακτος με σαντιγί καραμέλα και παγωτό δάφνη να κλείνουν ιδανικά το δείπνο".

Ξεν. "Albergo Gelsomino", Βασ. Γεωργίου 1, Κως, 2242020200,  Facebook, Instagram

GELSONIMO

GELSONIMO

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.