"Erimitis Restaurant"

Σύγχρονο γευστικό καταφύγιο.

erimitis

Με το κάδρο του ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος να πλαισιώνει τη φινετσάτη κουζίνα του, το κομψό bar-resto στους Παξούς αγκαλιάζει γευστικά το ελληνικό καλοκαίρι. Στο πάσο ο ταλαντούχος σεφ Στέφανος Κόκκαλης παρουσιάζει πιάτα με σύγχρονο γευστικό προφίλ και βάση ελληνική, χωρίς όμως από τις κατσαρόλες του να λείπουν οι διεθνείς επιρροές. Η ενδιαφέρουσα μαγειρική του αντίληψη εκφράζεται σε πιάτα όπως η παέγια με τσορίθο, γαρίδες, μύδια και γυαλιστερές, όπου η πατάτα αναλαμβάνει ρόλο ρυζιού, αλλά και η φραγκόκοτα που μαγειρεύεται με σπετσερικά όπως μια παστιτσάδα, αλλά σερβίρεται σαν πίτα. Η γευστική βεντάλια πλαισιώνεται από επιλεγμένες πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα, που μεταφράζονται και σε πιο οικείες προτάσεις, όπως ο τραχανάς αλά πολίτα με πινελιές όπως ζελέ κουμκουάτ, πολύχρωμα καρότα και φυσικά άνηθο, ενώ την εμπειρία σιγοντάρουν signature cocktails και επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Chef’s tip: "Το καπνιστό χέλι σε τάρτα αλμυρού χαλβά με "λέπια” από σταφύλι που σερβίρουμε με μύδια αχνιστά και μια σάλτσα από ξινόγαλο και ζωμό από μύδια είναι από τα πιάτα με τον πιο δημιουργικό χαρακτήρα".  

"Erimitis Restaurant", Μαγαζιά, Παξοί, 6977753499, Facebook, Instagram

erimitis restaurant

erimitis restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.