Με το κάδρο του ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος να πλαισιώνει τη φινετσάτη κουζίνα του, το κομψό bar-resto στους Παξούς αγκαλιάζει γευστικά το ελληνικό καλοκαίρι. Στο πάσο ο ταλαντούχος σεφ Στέφανος Κόκκαλης παρουσιάζει πιάτα με σύγχρονο γευστικό προφίλ και βάση ελληνική, χωρίς όμως από τις κατσαρόλες του να λείπουν οι διεθνείς επιρροές. Η ενδιαφέρουσα μαγειρική του αντίληψη εκφράζεται σε πιάτα όπως η παέγια με τσορίθο, γαρίδες, μύδια και γυαλιστερές, όπου η πατάτα αναλαμβάνει ρόλο ρυζιού, αλλά και η φραγκόκοτα που μαγειρεύεται με σπετσερικά όπως μια παστιτσάδα, αλλά σερβίρεται σαν πίτα. Η γευστική βεντάλια πλαισιώνεται από επιλεγμένες πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα, που μεταφράζονται και σε πιο οικείες προτάσεις, όπως ο τραχανάς αλά πολίτα με πινελιές όπως ζελέ κουμκουάτ, πολύχρωμα καρότα και φυσικά άνηθο, ενώ την εμπειρία σιγοντάρουν signature cocktails και επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Chef’s tip: "Το καπνιστό χέλι σε τάρτα αλμυρού χαλβά με "λέπια” από σταφύλι που σερβίρουμε με μύδια αχνιστά και μια σάλτσα από ξινόγαλο και ζωμό από μύδια είναι από τα πιάτα με τον πιο δημιουργικό χαρακτήρα".
"Erimitis Restaurant", Μαγαζιά, Παξοί, 6977753499, Facebook, Instagram