"Saradari"

Η χερσόνησος των απολαύσεων.

Saradari

Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο ντιζάιν και υπέροχη θαλασσινή θέα, 1,5 χλμ. έξω από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, το "Saradari", στην ομώνυμη παραλία, ανεβάζει τον πήχη του beach restaurant, συνδυάζοντας την πείρα 19 χρόνων της οικογένειας Κορδώνη με τις νέες ιδέες. Neo-bohemian ατμόσφαιρα και σύγχρονη νησιώτικη αισθητική σε χαλαρώνουν καθώς πιάνεις θέση στα αναπαυτικά τραπέζια, αφού τσεκάρεις τα φρέσκα ψάρια ημέρας που εξασφαλίζουν από ντόπιους ψαράδες. Το χειροποίητο ψωμάκι αργής ωρίμανσης με χωριάτικο αρωματικό πελτέ, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κρητικές ελιές σε προδιαθέτει για ένα εστιατόριο με γνώση, προσοχή στις πρώτες ύλες και ποιότητα.

Και όντως ό,τι κι αν προτείνει ο έμπειρος σεφ Χρήστος Λάπας έχει χαρακτήρα και σωστή εκτέλεση. Από τα ωμά, όπως το σεβίτσε μπαρμπούνι με πιπεριές χαλαπένιος, τζίντζερ, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι και μάνγκo και την ελαφροτηγανισμένη τεμπούρα γαρίδας με τραγανό φινόκιο, κόκκινο λάχανο και μαγιονέζα λεμονιού μέχρι το burger σφυρίδας σε μπριός από μελάνι σουπιάς με καραμελωμένα κρεμμύδια. Και η παράδοση όμως έχει την τιμητική της, με τα ντολμαδάκια σε συνταγή της κυρίας Νίκης και τον γαύρο μαρινάτο με αχνιστά χόρτα εποχής να συναντούν τα ψητά και τηγανητά ψαράκια και θαλασσινά. Η γραφική παραλία μπροστά από το εστιατόριο με δυνατότητα εξυπηρέτησης σνακ, καφέ και ποτών είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Chef’s tip: "Η εξαιρετική πρώτη ύλη αναδεικνύεται είτε από την άψογη σχάρα είτε σε καϊκίσιες γαριδομακαρονάδες ή λινγκουίνι με αχνιστά οστρακοειδή ημέρας, σάλτσα από τα ζουμιά τους, φιλέτο πελαγίσιου ψαριού και αβγά χρυσής ρέγγας".  

"Saradari", Αγίου Γεωργίου, Χερσόνησος (περιοχή Σαραντάρι), 2897025375, FacebookInstagram

SARADARI

SARADARI

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα