Εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης, αλλά και για την εδραίωση της έννοιας του γαστρονομικού προορισμού στην Ελλάδα, η ιστορική "Σελήνη", εδρασμένη πλέον στον σαγηνευτικό κήπο της στα Φηρά, έχει ήδη από πέρσι περάσει στη νέα φάση της, υποδεχόμενη τον πολυβραβευμένο Έκτορα Μποτρίνι στις κουζίνες της. Η πρώτη χρονιά της νέας "Σελήνης" ήταν ένα πετυχημένο γαστρονομικό project που αφομοίωσε στη νέα, fine dining γαστρονομική ταυτότητα του εμβληματικού εστιατορικού τίτλου, τον σεβασμό στην ιστορία και την παρακαταθήκη του σπουδαίου εμπνευστή του Γιώργου Χατζηγιαννάκη.
Φέτος, με τον Έκτορα Μποτρίνι να παραμένει στην κεφαλή της κουζίνας, την μπαγκέτα ως chef de cuisine παίρνει ξανά ο ταλαντούχος νεαρός Βασίλης Ρούσσος και συνθέτει ένα εντελώς αυτόνομο γαστρονομικό σύμπαν, όπου οι φίνες ντελικατέτσες του νησιού, όπως η φάβα ή το ντοματάκι, συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά από το υπόλοιπο Αιγαίο, σαν την αγκινάρα Τήνου, τη σιφνέικη κάππαρη ή το ανθότυρο Νάξου, και γίνονται λαμπερά αστέρια σε έναν ουρανό φινέτσας και σαγήνης, όπου η υψηλή τεχνική και ακρίβεια συναντά την έμπνευση και την ευρηματικότητα. Έτσι, πιάτα όπως η "Ωδή στον Γιώργο Χατζηγιαννάκη", όπου μια βουτυρένια παλαμίδα ανταλλάσσει εντάσεις με έναν βελούδινο ταραμά και δανείζεται δροσιά από σαντορινιό κατσούνι, συνθέτουν ένα δείπνο αντάξιο όχι μόνο του Χρυσού Σκούφου 2022 που απέσπασε το εστιατόριο, αλλά και της ιστορίας που συνοδεύει το όνομά του.
Chef’s tip: "Στην κάβα συγκεντρώνεται μια τεράστια συλλογή από σπουδαίες ετικέτες του σαντορινιού, του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς αμπελώνα, που, υπό την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, συνθέτει το ιδανικό οινικό πλέγμα για ένα αξέχαστο δείπνο".
"Selene", Φηρά, Σαντορίνη, 2286022249, Facebook, Instagram