"Δέκα Τραπέζια"

Η γαστρονομική απελευθέρωση του μεζέ.

Deka trapezia

Η δεύτερη σοβαρή γαστρονομική δήλωση του Μανώλη Παπουτσάκη στη Θεσσαλονίκη, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο "Χαρούπι", ακούστηκε στεντόρεια, συζητήθηκε για όλους τους σωστούς λόγους και πλέον διευρύνει ποσοτικά και ποιοτικά τον γευστικό χάρτη της συμπρωτεύουσας. Ο σεφ Παπουτσάκης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το φαγητό δίχως όρια εντοπιότητας και γαστρονομικής παράδοσης, αλλά πάντοτε με τον δέοντα σεβασμό, φροντίζοντας να εμπλουτίζει την γκάμα των γεύσεών του και μεταφράζοντας πρακτικά στην κουζίνα εικόνες και παραστάσεις από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια του.

Παράλληλα, στο δημιουργικό και σύγχρονο μεζεδοπωλείο, συνυπάρχουν γαστρονομικές με πιο "λαϊκές" επιλογές, πιάτα με χαρακτήρα και δουλειά στο background τους. Το ισχύον menu dégustation "Η προσευχή του μάγειρα" συγκινεί εντός και εκτός των γευστικών συνόρων της πόλης, όπως άλλωστε πιστοποιεί και η βράβευση των "Δέκα Τραπεζιών" με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2022. Η πολύ αξιόλογη –και διαρκώς ανανεούμενη– 
οινική λίστα, με έμφαση σε βιοδυναμικά και φυσικά κρασιά, δίνει ακόμη ένα στίγμα για τη φυσιογνωμία και την ανήσυχη προσωπικότητα του όλου concept. 

Chef’s tip: "Πέρα από τις βασικές επιλογές, υπάρχουν καθημερινά πολύ αξιόλογα πιάτα με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες στην αγορά αλλά και την εποχικότητα".

"Δέκα Τραπέζια", Στρ. Καλλάρη 4, Θεσσαλονίκη, 2310251010, Facebook, Instagram  

Deka trapezia

deka trapezia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.