''Pelagos seaside''

Οι θησαυροί της Κρήτης πάνω στο κύμα.

Pelagos seaside

Γη και θάλασσα δηλώνουν ηχηρό "παρών" στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Coriva Beach" στο Κουτσουνάρι. Καπετάνιος στην κουζίνα ο σεφ Πέτρος Κοσμαδάκης, που προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία περιωπής με μενού που μιλά εμφατικά τη γλώσσα της θάλασσας σε μαγειρικές διαλέκτους, όμως, που δίνουν χώρο και στα καλά της κρητικής –και όχι μόνο– γης.

Η ελληνική πρώτη ύλη μεταφράζεται σε πιάτα όπως τo φαγκρί γιουβαρλάκια με ψητή ρίζα αγριομαϊντανού και ζωμό από ψαρόσουπα με μάραθο ή οι γαριδοντολμάδες σε αμπελόφυλλα με μους λευκού ταραμά. Στα highlights της συγχορδίας γης και θάλασσας, η σουπιά με Μαυροδάφνη και κεδρόμηλα, που ο σεφ σερβίρει με γλυκό τραχανά και ξινόχοντρο, και η σφυρίδα σε σάλτσα από μαυρομάτικα φασόλια, λάπαθα και σπανάκι με μελισσόχορτο και άγουρο λεμόνι. Στα "πρέπει" των καλοφαγάδων ο ζωμός κακαβιάς με πετρόψαρα του Λιβυκού και το κατσοχοίρι σε κρούστα δημητριακών με πικάντικη σάλτσα τριαντάφυλλου.  

 Chef’s tip: "Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ελαιόλαδο και για κάθε πιάτο προτείνουμε ιδιαίτερες ποικιλίες που ολοκληρώνουν την εμπειρία". 

Ξεν. "Coriva Beach", Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα, 2842061263, Facebook, Instagram

pelagos

pelagos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.