''Παράγκα''

Το νησί των ιπποτών στα καλύτερά του!

paragka

Αν δεν έχετε αφήσει πίσω σας τους πολυσύχναστους προορισμούς του νησιού αναζητώντας το ήσυχο, καταπράσινο χωριό Απόλλωνας, δεν έχετε ζήσει τη Ρόδο στα καλύτερά της. Το ίδιο κι αν δεν έχετε δοκιμάσει αρνάκι καπαμά-λουκούμι, έτσι όπως βγαίνει ζεστό και τρυφερό από τον ξυλόφουρνο της "Παράγκας". Το "μαγειροτεχνείο" που έχουν στήσει οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά στην παλιά λέσχη των Ιταλών αξιωματικών είναι από μόνο του προορισμός για να δοκιμάσετε την πλούσια και άγνωστη στους πολλούς γευστική κληρονομιά του νησιού.

Η καλή μέρα φαίνεται ήδη από τη φοβερή ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, που έρχονται στο τραπέζι πάνω σε ασκινό και μύρτα, εκπέμποντας αρώματα βουνού. Δοκιμάστε τα χόρτα εποχής με ανθό αλατιού κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία, αλλά και ξεχασμένες τοπικές συνταγές, όπως οι καραβόλοι γιαχνί, και μην προσπεράσετε επ’ ουδενί τα πιάτα που βγαίνουν από τους εντυπωσιακούς ξυλόφουρνους του εστιατορίου, όπως η κατσίκα στιφάδο που αργοψήνεται ένα ολόκληρο βράδυ με κρεμμύδια και τοπικό κρασί. Τα γιαπράκια με ξινόγαλα συνδυάζουν μαεστρία και αγνά υλικά με ατόφια γεύση, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με υπέροχα παραδοσιακά γλυκά, όπως οι κουταλόπιτες με μέλι, οι δίπλες και το κανταΐφι με παγωτό τριαντάφυλλο. 

Chef’s tip: "Δοκιμάστε τα ντόπια φασόλια λόπια Κατταβιάς, που καλλιεργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στο άνυδρο έδαφος του νησιού, και τα προτείνουμε σε πουρέ, αλλά και μαγειρευτά με κρέας". 

Παράγκα, Απόλλωνας, Ρόδος, 2246091247, Facebook

Παράγκα

Παράγκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα