Αιόλου 68

Ανάσα Αιγαίου στο κέντρο της Αθήνας

Αιόλου 68

O Βασίλης Ακρίβος από το "Ψάριστον", ο Άγγελος Φραντζής του "Bar.B.Q." και ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης δημιούργησαν ένα φίνο ψαροεστιατόριο πίσω από την κεντρική ψαραγορά, σε ένα ήσυχο αστικό ξέφωτο ανάμεσα σε δύο στοές, φέρνοντας θαλασσινή αύρα στο αθηναϊκό κέντρο. Τα πιάτα εδώ είναι οικεία μεν, χωρίς όμως να τους λείπουν οι δημιουργικές πινελιές. Στο μενού παίζουν από την πεντανόστιμη μπουγιαμπέσα και το signature λινγκουίνι alfredo με καπνιστό βουτυρόψαρο μέχρι fish & chips με κροκέτες καπνιστού μπακαλιάρου και φούσκες με φρέσκια ντομάτα, ενώ ο μπακαλιάρος συστήνεται ζευγάρι με αβγά scrambled και οι γαρίδες με λάδι τρούφας. Η νοστιμιά της απλότητας. 

Tip: Θα βρείτε και πιάτα όπως τα σκορδομακάρονα με σαντορινιό πελτέ ή πιλάφι με λαχανικά για τους vegans της παρέας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.