Ζέφυρος

Θαλασσογραφία με ιστορία

Ζέφυρος

Στα τραπέζια του πιο παλιού εστιατορίου για ψάρι στο μαγευτικό Μικρολίμανο γράφεται από το 1931 η ψαροφαγική ιστορία. Ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα από τα πελάγη της Ελλάδας μεταφράζονται με απόλυτη δεξιοτεχνία σε θαλασσινή ευωχία. Διάσημες σπεσιαλιτέ του, όπως γαρίδες με ντομάτα και φέτα, ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού και μερακλίδικοι μεζέδες, προικισμένοι με την αέρινη κρούστα από το τηγάνι, συναντούν μικρούς οστρακοθησαυρούς που μοσχοβολούν ιώδιο, αλλά και μεγάλα ψάρια που βράζουν, αχνίζουν ή ψήνουν στο αλάτι ή τη σχάρα. Ο τόνος με κρούστα σουσαμιού και wakame είναι από τις θαυμάσιες νέες προσθήκες με μοντέρνο θαλασσινό προφίλ, ενώ το "παρών" δίνουν ριζότα και κριθαρότα συντροφιά με μια ευρεία γκάμα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.

Tip: Κλασικά επιδόρπια όπως εκμέκ, σοκολατόπιτα και κυδώνι ψητό γράφουν τον γλυκό επίλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.