Ouzeri By Papaioannou

Μερακλίδικο μεζεδολόγημα στο κέντρο της πόλης

Ouzeri By Papaioannou

Στον ήσυχο πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, μια γαλήνια όαση έτη φωτός μακριά από τη φασαρία της πόλης (και το Σύνταγμα που είναι μόλις πέντε λεπτά μακριά), το "Ouzeri by Papaioannou" προτείνει ένα κλασικό ρεπερτόριο έμπειρης μεζεδοφαγίας. Το σενάριο συνδυάζει αγαπημένα εδέσματα που ξυπνάνε μνήμες, "πιρουνάτους" –όπως τους προσφωνούν– μεζέδες και μια δυνατή συλλογή από ούζα και τσίπουρα, από όλη την Ελλάδα. Περνώντας στο εκτενές μεζεδολόγημα, συναντάμε ωραία στιγμιότυπα σαν τους πρωτότυπους γαυροκεφτέδες, το λαυράκι μαρινάτο με πλιγούρι, το μαστιχωτό ξιδάτο χταπόδι, αλλά και τον all time classic παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά με παντζάρι. Σημειώστε μάλιστα ότι τα μύδια και τις σαρδέλες τις καπνίζουν οι ίδιοι και έρχονται αρμονικά συνδυασμένα με βολιώτικα τσιτσίραβλα τουρσί. Για το τέλος, ο ελληνικός καφές στη χόβολη σερβίρεται με λουκουμάκι, αλλά ασφαλώς η γλυκιά επίγευση μπορεί να ενισχυθεί από ένα περιποιημένο εκμέκ.

Tip: Τα επικά κοκκινιστά σαλιγκάρια είναι μια ένα πιάτο που καταφέρνει να ισορροπεί δεξιοτεχνικά τα "δύσκολα" υλικά της θάλασσας με τη μαμαδίστικη γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ouzeri by Papaioannou

Βαλαωρίτου 7, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.