Στον ήσυχο πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, μια γαλήνια όαση έτη φωτός μακριά από τη φασαρία της πόλης (και το Σύνταγμα που είναι μόλις πέντε λεπτά μακριά), το "Ouzeri by Papaioannou" προτείνει ένα κλασικό ρεπερτόριο έμπειρης μεζεδοφαγίας. Το σενάριο συνδυάζει αγαπημένα εδέσματα που ξυπνάνε μνήμες, "πιρουνάτους" –όπως τους προσφωνούν– μεζέδες και μια δυνατή συλλογή από ούζα και τσίπουρα, από όλη την Ελλάδα. Περνώντας στο εκτενές μεζεδολόγημα, συναντάμε ωραία στιγμιότυπα σαν τους πρωτότυπους γαυροκεφτέδες, το λαυράκι μαρινάτο με πλιγούρι, το μαστιχωτό ξιδάτο χταπόδι, αλλά και τον all time classic παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά με παντζάρι. Σημειώστε μάλιστα ότι τα μύδια και τις σαρδέλες τις καπνίζουν οι ίδιοι και έρχονται αρμονικά συνδυασμένα με βολιώτικα τσιτσίραβλα τουρσί. Για το τέλος, ο ελληνικός καφές στη χόβολη σερβίρεται με λουκουμάκι, αλλά ασφαλώς η γλυκιά επίγευση μπορεί να ενισχυθεί από ένα περιποιημένο εκμέκ.
Tip: Τα επικά κοκκινιστά σαλιγκάρια είναι μια ένα πιάτο που καταφέρνει να ισορροπεί δεξιοτεχνικά τα "δύσκολα" υλικά της θάλασσας με τη μαμαδίστικη γεύση.