Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Μικρολίμανου, δίπλα στο κύμα στο Καβούρι αλλά και σε μία υπέροχη αυλή στο κεφαλάρι, ο "Παπαϊωάννου" υπηρετεί από τρία πόστα σταθερά τη γαστρονομική εκδοχή της θαλασσινής πρώτης ύλης. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη θάλασσα και τους θησαυρούς της, επεμβαίνει ντελικάτα και προτείνει ασυναγώνιστο καρπάτσιο και σεβίτσε (ξεχωρίζει αυτό της καραβίδας), που διατηρούν ολοζώντανες τις υφές, τις γεύσεις και τα αρώματα. Σε ένα συναρπαστικό ιωδιούχο σκηνικό, τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας εναλλάσσονται με στεγνοτηγανισμένες σουπιές και θεϊκές αστακομακαρονάδες για δύο. Ασφαλώς, το ενδιαφέρον κεντρίζει διαχρονικά η κορυφαία δεξιοτεχνία στο άψογα ψημένο φαγκρί, αλλά και στο έξοχα τηγανισμένο μπαρμπούνι. Κρατήστε οπωσδήποτε χώρο για το εμπνευσμένο γαλακτομπούρεκο σουφλέ, με βουτυράτο τραγανό φύλλο και παγωτό φουντούκι-πορτοκάλι, και πιθανότατα δεν θα σταματήσετε σε ένα κομμάτι.
Tip: Η θαλασσινή κουλτούρα αποθεώνεται μοναδικά σε ένα πιάτο με υποδειγματικά αχνιστά μύδια με εξαιρετική ζουμερή σάρκα και πεντανόστιμο ζωμό.