Βασίλαινας

Signature θαλασσινή εμπειρία

Βασίλαινας

Σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση, το εμβληματικό εστιατόριο, στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί πάντα μια εξαιρετική επιλογή ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Στις νέες θαλασσινές αφίξεις του μενού, που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης, ξεχωρίζουν πιάτα όπως το φίνο μπαρμπούνι σαβόρο σε κρούστα με πίκλες σταφίδας Κορίνθου και παλαιωμένο ξύδι και η σκορπίνα πετάλι με κριθαράκι και καπνιστή ντομάτα, από το τραπέζι όμως δεν πρέπει να λείψουν signature σπεσιαλιτέ, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" που σερβίρεται με αραβικές πίτες και η άψογα ψημένη σφυρίδα στα κάρβουνα με χόρτα εποχής και αβγολέμονο μάραθου. Εκτός από τις à la carte επιλογές, αξίζει να δοκιμάσετε το μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, ενώ ο σομελιέ Γιάννης Ρούσσης, εφοδιασμένος με περισσότερες από 170 καλοδιαλεγμένες ετικέτες της πλούσιας και πολυσυλλεκτικής κάβας του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, συμπληρώνει με θαυμάσιες αρμονίες τη γευστική εμπειρία. 

Tip: Eίναι ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι ενώ ειδικά το Σαβ/κο θα δοκιμάσετε και πιάτα με πιο comfort διάθεση για τραπέζια με φίλους και οικογένειες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.