Μικρές Κυκλάδες (Ηλιούπολη)

Γευστικές μνήμες από τις Κυκλάδες

Μικρές Κυκλάδες

Mακριά από πιάτσες, σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης, η ψαροταβέρνα του Σχοινουσιώτη Αντώνη Κωβαίου δίνει μαθήματα γεύσης με θέμα την αλμύρα της θάλασσας. Με εισιτήριο τη φρεσκάδα και τη βαθιά ιωδιούχα γεύση τους, θησαυροί του αιγαιοπελαγίτικου βυθού ταξιδεύουν στα τραπέζια της χαλαρής σάλας με τη νησιώτικη αύρα, μεταμορφωμένοι σε ντελικάτες παρασκευές και φροντισμένα πιάτα. Στην κουζίνα, ενορχηστρωτής είναι ο σεφ Σταύρος Σπανέλης, που διαχειρίζεται επιδέξια την πρώτη ύλη σε κλασικές αλλά και πιο μοντέρνες εκτελέσεις. Από ωμά, οστρακόδερμα και ψάρια γίνονται φίνα καρπάτσο, σεβίτσε και ταρτάρ, ενώ φροντισμένα πιάτα όπως το περίφημο ψάρι αχνισμένο σε ζωμό ψαριού με πράσινα ντοματίνια και κρεμμύδια, που φτιάχνουν με ροφό, πεσκανδρίτσα, σφυρίδα, στήρα ή ό,τι αριβάρει από τα καΐκια, παίζουν δυνατά. Το τραγανό συμιακό γαριδάκι και η γαρίδα Αμβρακικού με ντομάτα κονφί και σκορδοβούτυρο στους μεζέδες δίνουν ωραία πάσα σε ριζότα και ζυμαρικά με τη γοητεία της θάλασσας, αλλά και νόστιμες σούπες, όπως τα γιουβαρλάκια ψαριού αβγολέμονο. 

Tip: Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, φροντίστε να κάνετε κράτηση προτού το επισκεφτείτε. αTip: Στα τσουγκρίσματα, ελληνικές κυρίως ετικέτες κρασιών, τσίπουρο και ούζο συμπληρώνουν την έξοδο της παρέας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.