Ουζερί του Λάκη

Ο κρυφός άσος του αθηναϊκού κέντρου

Ουζερί του Λάκη

Σχεδόν 40 χρόνια μετράει το "Ουζερί του Λάκη" στο ραντάρ των ψαγμένων θαλασσοφάγων της Αθήνας, που καταφεύγουν στο cult ψαροκουτούκι της Πλατείας Βικτωρίας, για να απολαύσουν φρέσκο ψάρι ψητό, τηγανητό ή απλωμένο αρχοντικά σε μερακλίδικα μαγειρευτά, κάτω από κλασικά μπαλκόνια και παντζούρια του αθηναϊκού κέντρου. Κρυμμένος άσος στο μαλακό υπογάστριο της πόλης, το στέκι του Γιώργου και της Άννας είναι ένα καράβι νοστιμιάς, με τους κάβους και τις προπέλες στους τοίχους του, κρεμασμένα πλάι σε κάθε λογής επαίνους και δημοσιεύματα για τη διαδρομή του. Όσο για το πλήρωμα, το ρόλο κρατούν εκλεκτές πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα, και δεν μιλάμε μόνο για τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που συγκεντρώνονται καθημερινά στην ψαριέρα του (άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο φορτωμένη, ανάλογα με τον καιρό), αλλά και για ντελικατέτσες, όπως οι χυλοπίτες απ’ το Δίστομο, τα τσιτσίραβλα απ’ το Πήλιο και τα παλαιωμένα τυριά απ’ την Κρήτη, τη Σέριφο κι αλλού, που όλα μαζί συνθέτουν μια μονάκριβη φωλιά αυθεντικής γεύσης.

Tip: Αφού διαλέξετε ανάμεσα στα φρέσκα ψάρια και τα πιάτα ημέρας, τσεκάρετε κια τη βιτρίνα με περισσότερες από 140 ετικέτες ελληνικών αποσταγμνάτων που απογειώνουν την εμπειρία. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.