Σχεδόν 40 χρόνια μετράει το "Ουζερί του Λάκη" στο ραντάρ των ψαγμένων θαλασσοφάγων της Αθήνας, που καταφεύγουν στο cult ψαροκουτούκι της Πλατείας Βικτωρίας, για να απολαύσουν φρέσκο ψάρι ψητό, τηγανητό ή απλωμένο αρχοντικά σε μερακλίδικα μαγειρευτά, κάτω από κλασικά μπαλκόνια και παντζούρια του αθηναϊκού κέντρου. Κρυμμένος άσος στο μαλακό υπογάστριο της πόλης, το στέκι του Γιώργου και της Άννας είναι ένα καράβι νοστιμιάς, με τους κάβους και τις προπέλες στους τοίχους του, κρεμασμένα πλάι σε κάθε λογής επαίνους και δημοσιεύματα για τη διαδρομή του. Όσο για το πλήρωμα, το ρόλο κρατούν εκλεκτές πρώτες ύλες απ’ όλη την Ελλάδα, και δεν μιλάμε μόνο για τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που συγκεντρώνονται καθημερινά στην ψαριέρα του (άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο φορτωμένη, ανάλογα με τον καιρό), αλλά και για ντελικατέτσες, όπως οι χυλοπίτες απ’ το Δίστομο, τα τσιτσίραβλα απ’ το Πήλιο και τα παλαιωμένα τυριά απ’ την Κρήτη, τη Σέριφο κι αλλού, που όλα μαζί συνθέτουν μια μονάκριβη φωλιά αυθεντικής γεύσης.
Tip: Αφού διαλέξετε ανάμεσα στα φρέσκα ψάρια και τα πιάτα ημέρας, τσεκάρετε κια τη βιτρίνα με περισσότερες από 140 ετικέτες ελληνικών αποσταγμνάτων που απογειώνουν την εμπειρία.