Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ταξίδι στα κύματα

Ταξιδεύοντας

Tα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στη θάλασσα". Το σλόγκαν στα δύο αυτά ψαροστέκια στη Νέα Ερυθραία και στο Κερατσίνι τα λέει όλα για τη φιλοσοφία και την ποιότητα των θησαυρών της θάλασσας που φτάνουν στα πιάτα τους. Η φρεσκάδα της πρώτης ύλης είναι αδιαπραγμάτευτη, με μεγάλη ποικιλία ψαριών και οστράκων από την Κύθνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, την Ικαρία, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας να μπαρκάρουν καθημερινά. Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης είναι ο κουμανταδόρος του γευστικού προσανατολισμού της κουζίνας και στα δύο μαγαζιά, με καλοφτιαγμένους μεζέδες και πιάτα όπως κερκυραϊκό μπουρδέτο με σαρδελες, σεβίτσε με φρέσκα φρούτα και αρώματα χωριάτικης σαλάτας, νόστιμη καβουρόσουπα και ψαροφαγικό φρικασέ. Τη Σαρακοστή, στην τσούκα τους θα έχουν την τιμητική τους και νηστίσιμες σπεσιαλιτέ, όπως σπανακόριζο με θράψαλο, φάβα Λήμνου σιγομαγειρεμένη στη γάστρα, γιουβετσάδα θαλασσινών και κουσκουσάκι με σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της.

Tip: Οι ψαριές της ημέρας εμπνέουν και νέα πιάτα, ρωτήστε τους λοιπόν για προτάσεις που μπορεί να μη βρείτε στο μενού: θα εκπλαγείτε ευχάριστα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.