Ammothines

Μοντέρνα ελληνική γαστρονομία με φόντο τη βιωσιμότητα στη Μεσσηνία

ammothines

Μοιάζει με φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του πανέμορφου αμμόλοφου της. Σε προικισμένο πόστο, το "Ammothines" βρήκε αμέσως τη θέση του στον γαστρονομικό χάρτη της Μεσσηνίας χάρη στις farm to table πρακτικές και την "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές. Και μπορεί να ζει το απόγειο του τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο οι ανοιξιάτικές ημέρες συνδυαστικά με τις πασχαλινές παραδόσεις είναι ένας πολύ καλός λόγος να φτάσουμε σε αυτή την αγαπημένη μεσσηνιακή γωνιά με το πολύ ενδιαφέρον γευστικό κράμα. 

ΑΜΜΟΘΙΝΕΣ

Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), το "Αμμοθίνες" μένει πιστό στη βιώσιμη  φιλοσοφία του, που καθημερινά γιορτάζει τη χαρά της δημιουργίας χωρίς περιορισμούς γεύσεων. Ενδιαφέρουσες συνθέσεις από τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Τσώτσο, δουλεμένες με έμπνευση και υψηλή τεχνική, συνθέτουν μια συναρπαστική εμπειρία που, καθώς εναλλάσσονται οικείες γεύσεις με τα ποιοτικά υλικά να πρωταγωνιστούν. 

ammothines

Αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς με χαρακτηριστικό couleur local βρίσκουμε σε πιάτα όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, καθώς και το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο. Ο πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, είναι ένα από τα φαβορί του μενού που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα. 

ammothines

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook: Ammothines Restaurant, Instagram: ammothines_four_seas

"Δείτε όλες τις προτάσεις μας για το Πάσχα 2023 στην Ελλάδα" 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.