Πετρίτης Guesthouse

Μανιάτικη ομορφιά από πέτρα και θάλασσα

petritis

Το μοναδικό τοπίο της Μάνης, μόνο ατμοσφαιρικό μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους πέτρινους οικισμούς, τα "παγωμένα" στο χρόνο χωριά και τα επιβλητικά κάστρα να αποτελούν φυσική συνέχεια, της τραχιάς λακωνικής γης. Τοπία άγριας ομορφιάς αλλά και σαγηνευτικές παραλίες, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για όσους θέλουν να δώσουν μια κινηματογραφική διάσταση στην πασχαλινή τους απόδραση. 

petritis

Σημείο αιχμής ενός ταξιδιού στις μανιάτικες παραδόσεις αποτελεί το ιστορικό αρχοντικό στο Οίτυλο Λακωνίας, που όχι μόνο θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές αλλά και θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Στο γραφικό Οίτυλο, ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Λακωνικής Μάνης, ο Ξενώνας Πετρίτης σάς προσκαλεί να γνωρίσετε την πραγματική μανιάτικη φιλοξενία. 

petritis


Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με την ζεστή φιλοξενία γεννήθηκε αυτός ο πρεσβευτής της επιβλητικής μανιάτικης ατμόσφαιρας, πάντοτε με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Περήφανο όπως όλα τα γεράκια, ο πετρίτης, το γκρίζο γεράκι της Μάνης, φωλιάζει στα απόκρημνα βράχια, αλλά και σε ψηλές ξερολιθιές. Έτσι και ο Ξενώνας Πετρίτης επιβλέπει από ψηλά την περιοχή από την προνομιακή του θέση.

petritis

Εδώ το Πάσχα έχει την boutique ατμόσφαιρα ενός επιβλητικού ξενώνα, ενώ η τοποθεσία είναι ιδανική για βόλτες σε μερικά από τα ομορφότερα τοπόσημα της Μάνης αλλά και για πεζοπορίες στη φύση. Εκτός από την εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενία, τα εκλεπτυσμένα amenities και την διακριτική -και καθόλου φλύαρη- πολυτέλεια, σε αυτό το ιστορικό μανιάτικο αρχοντικό θα συναντήσετε διαφορετική ατμόσφαιρα και ξεχωριστή διακόσμηση σε καθεμία από τις 7 σουίτες. Όποια και αν είναι η αισθητική σας, θα έχετε μία πλήρως εξοπλισμένη σουίτα που θα σας δώσει όλα όσα ζητάτε. Από τις δίδυμες μεζονέτες στο υψηλότερο σημείο του ξενώνα με την απεριόριστη θέα στον επιβλητικό Ταϋγετο και το κάστρο της Κελεφάς μέχρι την Stone Suite με τον πέτρινο τοίχο, κάθε στιγμή της διαμονής σας θα αποκτήσει εικόνες, χρώματα και ήχους που θα σας ακολουθούν ως ανάμνηση για πολύ καιρό.

petritis

Πιστοί στην παράδοση αλλά και στη φιλοσοφία της γνήσιας φιλοξενίας, οι άνθρωποι του Ξενώνα Πετρίτη έχουν συνθέσει μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μεγάλος πρωταγωνιστής το χειροποίητο  πρωινό με σπιτικό κέικ και πίτες - διαφορετικά κάθε μέρα - καθώς και παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα ξακουστά λαλάγγια αλλά και τη μανιάτικη ομελέτα με σύγκλινο και σφέλα.

Oίτυλο, Λακωνία, τηλ. 27330 52600, www.petritis.gr, Instagram: petritis_guesthouse, Facebook: Petritis Guest House

"Δείτε όλες τις προτάσεις μας για το Πάσχα 2023 στην Ελλάδα" 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα