Μαϊάμι

Ελληνική θαλασσοφαγία με κάδρο τον Θερμαϊκό στην Καλαμαριά

Μαϊάμι Καλαμαριά

Το ιστορικό μαγαζί της Καλαμαριάς πλέει σε πελάγη σικάτης ιωδιούχας απόλαυσης, με την Σοφία Τεφτσή να μιξάρει παράδοση με comfort δημιουργικότητα στην ανανεωμένη κουζίνα.

Σχεδόν ογδόντα χρόνια μετράει το "Μαϊάμι" στον αφρό της θεσσαλονικιώτικης θαλασσοφαγίας, αλλά αν δεν το έγραφε η ιστορική μαρκίζα του, δεν θα το καταλάβαινες στιγμή: τόσο η συγκρατημένη πολυτέλεια της κεντρικής του σάλας, όσο και η μοντέρνα ψαροφαγική απόλαυση που προσφέρει το μενού της σεφ Σοφίας Τεφτσή, κρατούν τον αέρα του ιστορικού μαγαζιού νεανικό και σύγχρονο, με φρέσκες ιδέες να ανανεώνουν συνεχώς το προφίλ του.

Μαϊάμι Καλαμαριά

Μπολιάζοντας τις παραδοσιακές της συνταγές με τη νοστιμιά μιας comfort δημιουργικότητας, που φέρνει στο τραπέζι όλη την αβρότητα της θαλασσινής ταυτότητας του μαγαζιού, η νεαρή σεφ περνάει την ιστορία του "Μαϊάμι" σε μια νέα εποχή, στην οποία η νέα ελληνική κουζίνα εκφράζεται μέσα από εμπνευσμένες δημιουργίες, με βάση πάντα την εκλεκτή πρώτη ύλη από συνεργαζόμενα καΐκια, αλλά και διαλεχτές ντελικατέτσες απ’ όλη την Ελλάδα.

Μαϊάμι Καλαμαριά

Έτσι, το σεβίτσε από λαυράκι με ψίχα μπλε καβουριού ανοίγει με αξιώσεις το τραπέζι, ενώ φρέσκα στρείδια με πέρλες λεμονιού και wakame, φίνα αχινοσαλάτα με λαδολέμονο και φρυγανισμένο ψωί, αλλά και αφράτος γαύρος μαριναρισμένος επί τόπου, φέρνουν την ορεκτική τους ιωδιούχα γοητεία στο μενού.

Μαϊάμι Καλαμαριά

Τα dumplings μπακαλιάρου και οι λαχανοντολμάδες θαλασσινών ξεδιπλώνουν τη λεπτότητα των νεολογισμών που υφαίνει η σεφ στην κουζίνα, ενώ η ψαριέρα είναι πάντα φορτωμένη με θησαυρούς που φέρνουν την αγνότητα της θαλασσινής νοστιμιάς κατευθείαν στον ουρανίσκο: από καραβίδες και γαρίδες μέχρι μεγάλα ψάρια για τη σχάρα και μικρά για το τηγάνι, αλλά και αστακοί, σουπιές και καλαμάρια γίνονται καμβάς πάνω στον οποίο η κουζίνα κεντάει τη γευστική της διαδρομή.

Μαϊάμι Καλαμαριά

Παράλληλα, τη φιλοσοφία του μενού ακολουθεί και η κάβα, με σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, νέους παραγωγούς, αλλά και διαχρονικές αξίες από τον ελληνικό και διεθνή αµπελώνα να συνθέτουν τη λίστα κρασιών, που ανανενώνεται τακτικά σιγοντάροντας όχι μόνο τα πιάτα ημέρας που πλουτίζουν την καλοφαγική εμπειρία του "Μαϊάμι", αλλά και τη μεθυστική θέα της σάλας και της απλόχωρης βεράντας προς τη γαλάζια παλέτα του Θερμαϊκού.

Θέτιδος 18, Καλαμαριά, 2310447996, www.maiamirestaurant.gr, FB: MAIAMI, IG: @maiami_seafood_rst

"Δείτε όλες τις προτάσεις μας για το Πάσχα 2023 στην Ελλάδα" 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.