Selene

Γαστρονομική φινέτσα σε σκηνικό σικ εξωτισμού στη Σαντορίνη

Selene © Χρήστος Δράζος

Το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης επιστρέφει στο ατμοσφαιρικό του σκηνικό με τον Έκτορα Μποτρίνι να υπογράφει ξανά εστιατορική εμπειρία υψηλής κλάσης, που μας ταξιδεύει στη φινετσάτη πλευρά της κυκλαδίτικης γεύσης.

Φωλιασμένη σε ένα μοναδικό σκηνικό, που μεταφέρει στην καρδιά των Φηρών την εξωτική σαγήνη της Τυνησίας και του Μαρόκο, η "Σελήνη" (1 Χρυσός Σκούφος) παραμένει εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης, αλλά και για την εδραίωση της έννοιας του γαστρονομικού προορισμού στην Ελλάδα γενικότερα.

Selene Katikies Santorini

Το κομψό πολυεθνικό κοινό που συγκεντρώνει στα παχιά της τραπεζομάντηλα επιβεβαιώνει την παγκόσμιου εύρους φήμη της, η μαεστρική χορογραφία του σέρβις δίνει στην εστιατορική εμπειρία της "Σελήνης" φινέτσα υψηλής κλάσης, ενώ η κουζίνα, που κινείται στις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι, με τον ταλαντούχο Βασίλη Ρούσσο να κρατά τη μπαγκέτα του chef de cuisine, υπογράφει πιάτα που μας ταξιδεύουν στην πιο κομψή πλευρά της ελληνικής γεύσης και της κυκλαδίτικης παράδοσης.

Selene Katikies Santorini

Σπάνιες πρώτες ύλες κι εκλεκτά τοπικά υλικά γίνονται η βάση για πιάτα σπουδαίας δημιουργικές έμπνευσης και γευστικής λεπτότητας, συνθέτοντας ένα μενού που τιμά την κληρονομιά του Γιώργο Χατζηγιαννάκη, εμπνευστή της "Σελήνης", ενώ στις κάναβες του παλιού μοναστηριού που περιβάλλει το εστιατόριο, βρίσκεται μια τεράστια συλλογή από οινικούς θησαυρούς.

Selene Katikies Santorini

Σπουδαίες ετικέτες του σαντορινιού, του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς αμπελώνα, υπό την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, συνθέτουν το ιδανικό οινικό πλέγμα για ένα δείπνο αντάξιο όχι μόνο του Χρυσού Σκούφου 2022 που απέσπασε το εστιατόριο, αλλά και της ιστορίας που συνοδεύει το όνομά του.

Selene Katikies Santorini

Σαντορίνη – Φηρά, 2286440900, www.selene.gr, FB: Selene Restaurant, IG: @Selene_Restaurant

"Δείτε όλες τις προτάσεις μας για το Πάσχα 2023 στην Ελλάδα" 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.