"Αμπιμπάγιο"

Στη σκιά του ιερού βράχου.

Αμπιμπάγιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Σαν αθηναϊκή καρτ ποστάλ, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Στις παρυφές του ιερού βράχου, το πανέμορφο αυτό νεοκλασικό γίνεται το πεδίο δράσης του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, που συνθέτει ένα ενδιαφέρον μενού γαστρο-ταβέρνας σε απευθείας σύνδεση με την ελληνική γη και θάλασσα. Η vegan κρητική οσπριάδα με βαλεριάνα, ντοματίνια, όσπρια, πάστα λιαστής ντομάτας και ντρέσινγκ αγουρίδας, όπως και η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού είναι μερικά από τα πειραγμένα στιγμιότυπα του μενού. Κυρίαρχο κομμάτι ενός ψαροφαγικού σεναρίου, το ψητό θράψαλο με μους ταραμά και καπνιστό λαδολέμονο. 

Αμπιμπάγιο

Tip: Το γλυκό και πληθωρικό φινάλε έρχεται με τη μηλόπιτα που… έπεσε στην αγκαλιά του μπακλαβά συνοδεία χειροποίητου παγωτού βανίλια.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.