Σαν αθηναϊκή καρτ ποστάλ, το "Αμπιμπάγιο", φωλιασμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς πεζόδρομους, αυτόν της Ηρακλειδών, συγκεντρώνει ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο για την έξοχη τοποθεσία του. Στις παρυφές του ιερού βράχου, το πανέμορφο αυτό νεοκλασικό γίνεται το πεδίο δράσης του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, που συνθέτει ένα ενδιαφέρον μενού γαστρο-ταβέρνας σε απευθείας σύνδεση με την ελληνική γη και θάλασσα. Η vegan κρητική οσπριάδα με βαλεριάνα, ντοματίνια, όσπρια, πάστα λιαστής ντομάτας και ντρέσινγκ αγουρίδας, όπως και η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού είναι μερικά από τα πειραγμένα στιγμιότυπα του μενού. Κυρίαρχο κομμάτι ενός ψαροφαγικού σεναρίου, το ψητό θράψαλο με μους ταραμά και καπνιστό λαδολέμονο.
Tip: Το γλυκό και πληθωρικό φινάλε έρχεται με τη μηλόπιτα που… έπεσε στην αγκαλιά του μπακλαβά συνοδεία χειροποίητου παγωτού βανίλια.
Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr