Tο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο "Λαλάγγια" μάς υποδέχεται πλήρως ανακαινισμένο, για να δοκιμάσουμε γνήσιες συνταγές της Μάνης. Ο Γυθειώτης Άγγελος Κολοκοτρώνης υμνεί την κουζίνα της πατρίδας του, χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες της, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τα χωράφια του. Σε έναν χώρο με φιλόξενη ενέργεια, απολαμβάνουμε τις αυθεντικές συνταγές μιας γνήσιας Μανιάτισσας γιαγιάς. Αυτές άλλωστε τιμούν στα "Λαλάγγια": από τα ορεκτικά, δοκιμάστε οπωσδήποτε τον καγιανά με το σύγκλινο Μάνης, ενώ, από τα "φτιαγμένα στο τηγάνι" πιάτα, οι διάσημες τσουχτές Μάνης με καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό ταιριάζουν άψογα. Από παράδοση ξεχειλίζουν οι μανιάτικες κροκέτες, η συγκλινόπιτα και τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, ενώ από τις σαλάτες ξεχωρίζουμε τη "Λακωνική γη" με μαρούλι, σύγκλινο, κεφαλοτύρι και σος βαλσάμικου με μέλι.
Tip: To πιάτο που δεν λείπει ποτέ από κανένα μανιάτικο τραπέζι, ως η επιτομή της μερακλίδικης απόλαυσης, είναι η λαχταριστή γουρνοπούλα.
Σοφοκλή Βενιζέλου & Καραολή & Δημητρίου 27, Χαλάνδρι, 2106828093