Ο "καθηγητής" των γεύσεων της Μπότας Νίκος Δημητροκάλης ερευνά την ιταλική κουζίνα σε κάθε μήκος και πλάτος των γεωγραφικών ορίων της, μεταφέροντας στο "Dal Professore" τις πιο παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές πτυχές της. Στην έδρα του στα βόρεια μεταφράζει τις μαγειρικές του εμπειρίες σε ωραία φορμαρισμένα πιάτα, συστήνοντας ένα συνταγολόγιο με νόστιμη και αλέγρα προσωπικότητα. Η τρατορία με την κλασικότροπη φινέτσα και τη δροσερή αυλή στεγάζει κάθε φρέσκια ιδέα του σεφ και ιδιοκτήτη που ετοιμάζει πιάτα όπως το "Amalfitano", δηλαδή σεβίτσε με μαγιάτικο μαριναρισμένο σε σάλτσα λιμοντσέλο, pennoni alla norma rivisitata, σε εκδοχή με γαρίδες, κρέμα μελιτζάνας και ξινοτύρι Νάξου, αλλά και το τεχνικά απαιτητικό raviolone του, γεμιστό με υγρό κρόκο αβγού, ανθότυρο και άγρια χόρτα. Δυνατό κεφάλαιο αποτελούν σταθερά και οι πίτσες με εξαιρετικό ζυμάρι από τέσσερα αλεύρια.
Tip: Δοκιμάστε το νέο highlight του μενού, τη γεμιστή "πίτσα" με polpettone (ρολό κιμά), κρέμα αρακά, μαριναρισμένα ντοματίνια σε ώσμωση, provolone και flakes από φωλιά παρμεζάνας.
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, 2106109988, www.dalprofessore.gr