Aπό τις πιο γοητευτικές ταράτσες της πρωτεύουσας, στεγάζει την κουζίνα του σεφ Άρη Τσανακλίδη φέρνοντας το ελληνικό καλοκαίρι στο τραπέζι, με την Ακρόπολη και το ναό του Ηφαίστου να λάμπουν δίπλα σε γεύσεις με ελληνικές και διεθνείς επιρροές. Το "Kuzina" είναι διαχρονικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ τα πιάτα του σεφ, που βρίσκεται στο γαστρονομικό τιμόνι από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εστιατορίου, είναι διαθέσιμα σε έναν αλά καρτ κατάλογο και ένα μενού 7 σταδίων, που συμπυκνώνει τη μαγειρική φιλοσοφία του. Το μιλφέιγ με φρέσκο μπλε ελληνικό καβούρι, τα μεγάλα φρέσκα χτένια με τζελ από κουμκουάτ σε ζύμωση, η χυμώδης Wagyu flap stake της περίφημης Snake River farm και το παϊδάκι από αρνάκι γάλακτος γαλλικής κοπής με ποντιακό κουσκούς και σάλτσα Μαυροδάφνης είναι ενδεικτικές σπεσιαλιτέ.
Tip: Το εκμέκ με φρυγανισμένο σπιτικό τσουρέκι ή το εμβληματικό παγωτό Armenoville με καραμελωμένα αμύγδαλα, μαρέγκα και ζεστή γκανάς σοκολάτας είναι στα "πρέπει" του γλυκού επιλόγου.
Αδριανού 9, Θησείο, 2103240133, www.kuzina.gr