Γεύσεις που μιλούν άπταιστα ιταλικά και μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή με οροφή που ανοίγει, προσφέροντας ακόμα πιο άνετη αίσθηση, η τρατορία της Ζησιμοπούλου φέρνει κάτι από τη γείτονα στα νότια με τη ματιά του Executive Chef Pino Saccheri. Από το πάσο της εντυπωσιακής ανοιχτής κουζίνας περνούν καλοφτιαγμένα πιάτα ζυμαρικών όπως "PappardelleMare & Monti", παπαρδέλες δηλαδή με μανιτάρια porcini, γαρίδες, ψητά ντοματίνια και σάλτσα parmigiano, πληθωρικές προτάσεις με κρέας όπως το "Straccetti & Porcini" (φιλετάκια ψαρονέφρι ψιλοκομμένα, με μανιτάρια porcini, ντοματίνια, stracciatella και πατάτες ογκρατέν) και, φυσικά, φίνα ριζότι όπως το "Gorgonzola & Amaretti", με καραμελωμένο αχλάδι, μους τυριού gorgonzola, juice μοσχάρι και τριμμένο μπισκότο amaretti. Γλυκά όπως η torta alle melle–τουτέστιν μηλόπιτα– γράφουν το φινάλε. Από πίτσα, η "nduja" με καυτερό φρέσκο λουκάνικο Καλαβρίας και ricotta είναι "must".
Tip: Αξιόλογη η λίστα κρασιών που τιμά τον ιταλικό αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ θα ολοκληρώσει τη βραδινή σας έξοδο.
Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο, www.vitello-restaurant.gr