"Vittelo Trattoria Romana"

"Buongiorno Italia"!

Vittelo Trattoria Romana

Γεύσεις που μιλούν άπταιστα ιταλικά και μια όμορφα διαμορφωμένη αυλή με οροφή που ανοίγει, προσφέροντας ακόμα πιο άνετη αίσθηση, η τρατορία της Ζησιμοπούλου φέρνει κάτι από τη γείτονα στα νότια με τη ματιά του Executive Chef Pino Saccheri. Από το πάσο της εντυπωσιακής ανοιχτής κουζίνας περνούν καλοφτιαγμένα πιάτα ζυμαρικών όπως "PappardelleMare & Monti", παπαρδέλες δηλαδή με μανιτάρια porcini, γαρίδες, ψητά ντοματίνια και σάλτσα parmigiano, πληθωρικές προτάσεις με κρέας όπως το "Straccetti & Porcini" (φιλετάκια ψαρονέφρι ψιλοκομμένα, με μανιτάρια porcini, ντοματίνια, stracciatella και πατάτες ογκρατέν) και, φυσικά, φίνα ριζότι όπως το "Gorgonzola & Amaretti", με καραμελωμένο αχλάδι, μους τυριού gorgonzola, juice μοσχάρι και τριμμένο μπισκότο amaretti. Γλυκά όπως η torta alle melle–τουτέστιν μηλόπιτα– γράφουν το φινάλε. Από πίτσα, η "nduja" με καυτερό φρέσκο λουκάνικο Καλαβρίας και ricotta είναι "must". 

Vittelo Trattoria Romana

Tip: Αξιόλογη η λίστα κρασιών που τιμά τον ιταλικό αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ θα ολοκληρώσει τη βραδινή σας έξοδο.

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο, www.vitello-restaurant.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.