''Cupola''

Από το Παγκράτι στην Ιταλία με οδηγό την εποχικότητα.

Cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που δεν σταματάει να φουντώνει σε ένα αεράτο πεζόδρομο του Παγκρατίου. Το στιλάτο "Cupola" έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη, δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας. Η πίτσα τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της, ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο και μαζί με τα προσεγμένα antipasti και την άψογη pasta αποτελούν λόγους για να πηγαίνεις ξανά και ξανά. 

Τώρα που καλοκαίριασε, το "Cupola" καταθέτει τη δική του άποψη στον γαστρονομικό πλούτο της γείτονος με ένα ολοκαίνουργιο μενού που τιμά την εποχικότητα πρακτικά, είτε ενσωματώνοντας φρούτα του θέρους στη βελούδινη πανακότα του είτε επιλέγοντας λαχανικά εποχής για την κρύα σούπα της ημέρας.

Υπέροχη fregola, το ιδιαίτερο ζυμαρικό της Σαρδηνίας, με φρέσκο καλαμάρι και γαρίδες και τη βαθιά νόστιμη μπισκ, καθώς και τα χειροποίητα, γεμάτα φρεσκάδα νιόκι με αγκινάρα και σπανάκι, είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής. Δροσερά aperitivi, παγωμένα κρασιά στο ποτήρι και feelgood ατμόσφαιρα με ιταλική γοητεία βρίσκουν το ιδανικό location και πάνε τις καλοκαιρινές μας εξόδους σε άλλο επίπεδο.     

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.