"Καλκάνι"

Στο "νησί" της Μιχαλακοπούλου.

Καλκάνι © Λεωνίδας Τούμπανος

Nόστιμο αγκυροβόλι έχει ρίξει τα τελευταία χρόνια στην πάντοτε ζωηρή Μιχαλακοπούλου το "Καλκάνι", ένα ψαροφαγικό στέκι με παρεΐστικη αλεγρία και συνεπές θαλασσινό μενού. Ακολουθώντας τη value for money φιλοσοφία, η γραφική του αυλή με αύρα νησιώτικης ταβέρνας υποστηρίζει χαλαρά τη γαστριμαργική εμπειρία με νοστιμιές της θάλασσας.

Σπιρτόζικα αλίπαστα, φροντισμένοι ουζομεζέδες και κάποια μαστόρικα μαγειρευτά σιγοντάρουν κάτι εξίσου, αν όχι πιο σημαντικό: τη σπαρταριστή ψαριά ημέρας που θα φτάσει στο τραπέζι άρτια ψημένη, διατηρώντας όλο το ιώδιο και την κρουστή της σάρκα. Ανάμεσα σε πολλά και διάφορα μεζεκλίκια, που σηκώνουν ασφαλώς άφθονο ούζο και τσίπουρο, αφήστε χώρο για τον μαρινάτο γαύρο με καπνιστή πάπρικα.

Tip: Όποια εποχή του χρόνου και να πάτε, μην παραλείψετε την επική ψαρόσουπα που αφήνει την πρώτη ύλη να λάμψει, χωρίς πολλά πολλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.