"Dal Professore Athens"

Ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικής νοστιμιάς στην κηφισιώτικη αυλή.

Dal professore athens © Λεωνίδας Τούμπανος

Στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, τα τραπέζια έχουν στρωθεί στην καταπράσινη αυλή του "Dal Professore", που μας προσκαλεί για μια μύηση στη δωρική ιταλική κουζίνα al fresco.

O professore Νίκος Δημητροκάλης υπογράφει ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ της πίτσας με το εκπληκτικό χειροποίητο ζυμάρι (που ο ίδιος αποκαλεί "non pizza" γιατί διαφέρει απ’ όσες γνωρίζουμε μέχρι σήμερα) και των ευφάνταστων πιάτων του εντός αλλά κυρίως εκτός μενού, αφού καθημερινά ετοιμάζει 12 με 13 συνταγές για πελάτες που γνωρίζουν πως τα δημιουργικά του όρια στην κουζίνα δεν εξαντλούνται.

Δοκιμάστε τα arancini ρυζιού με γέμιση καρμπονάρα πάνω σε κρέμα πεκορίνο και βελουτέ ντομάτας, το χειροποίητο λουκάνικο αγριογούρουνου με πατάτες πεκάν, ραγού από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, piadina romagnola, το σουβλάκι πεσκανδρίτσας, bistecca alla Fiorentina (φυσικά) και τη (βέρα) κοτολέτα alla Milanese.

Tip: Η ιταλική κουζίνα εδώ στηρίζεται σε καλά ψησίματα, καλή πρώτη ύλη και ωμό ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.