Eδώ και 49 χρόνια το "Alpino", το all time classic πόστο του Παλαιού Φαλήρου τιμά τη vera italiana κουζίνα, κερδίζοντας όχι μόνο πιστούς θαυμαστές, αλλά και την πιστοποίηση της ιταλικής γαστρονομίας Ospitalità Italiana.
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το "Alpino" φέρνει στη δροσερή του αυλή ένα εξωστρεφές μενού που "φωτίζει" το γευστικό καλειδοσκόπιο της Μπότας. Ντελικάτο το καρπάτσιο χταπόδι με μους από παντζάρι και σάλτσα εσπεριδοειδών, προαναγγέλλει τα φρέσκα μαύρα λινγκουίνι από μελάνι σουπιάς με ραγού τόνου. Όσο για τη σταρ του γευστικού παλμάρε, δεν είναι άλλη από την πίτσα ρωμαϊκού στιλ, με τη signature λεπτή ζύμη όπου οι διάφορες εκδοχές της δημιουργούν ένα εναλλασσόμενο ψηφιδωτό νοστιμιάς.
Tip: Μιξάροντας την απαλότητα της κρέμας με τις εντάσεις του καφέ, το τιραμισού παραμένει το απόλυτο φινάλε για το οποίο (παρα)μιλάνε ακόμα και Ιταλοί!