Χρύσα Χρύσα

Μεζέδες με ονομασία προέλευσης

Χρύσα Χρύσα

Mε το όνομά της ειπωμένο δύο φορές, σαν στιχάκι, η Χρύσα Πρωτόπαπα, ή απλώς Χρύσα για ανήσυχους γκουρμέ της πόλης, περιφέρεται ανάμεσα στα τραπέζια και ζωντανεύει τα βράδια μας με την ξεχωριστή της ενέργεια. Στη ζωηρή γειτονιά των Πετραλώνων, μια upscale εκδοχή της casual καλοφαγικής ταβέρνας όχι μόνο με γεύση αλλά και με ξεχωριστό ταμπεραμέντο, εναλλάσσει εκλεπτυσμένα πιάτα, ζωηρό τέμπο τσιμπολογήματος και οικεία μοντερνιτέ στη σάλα. Χωρίς να λείπουν και οι δημιουργικές πινελιές, στο "Χρύσα Χρύσα" το μελωμένο χοιρινό κότσι σε μπίρα ανακατεύει την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές, ενώ οι έξοχες γαρίδες με άνηθο και ούζο σε μπισκ ακολουθούν bistronomy λογική. Θέση στο μενού βρίσκουν και μεσογειακά πιάτα με κοσμοπολίτικο πρόσημο, όπως τα νιόκι με γκοργκοντζόλα, καπνιστό σολομό και μπρικ.  

Tip: Ανοιχτόκαρδο είναι και το φινάλε με αφράτο χαλβά και ντελικάτες τάρτες φρούτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Χρύσα-Χρύσα

Καλλισθένους & Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.