Bocas Meze

Συμμαχία Ελλάδας - Ισπανίας

Bocas

Tο γαστρονομικό υβρίδιο που συνδυάζει την ελληνική κουλτούρα των μερακλίδικων ελληνικών μεζέδων με αυτή των tapas της Xώρας των Βάσκων είναι ένα ιδιαίτερο, παρεΐστικο μαγαζί, που υποδέχεται με θέρμη τους θαμώνες του, προσφέροντας κάθε φορά κάτι μοναδικό στο είδος του. Οι μαγειρικές αναφορές του σεφ και συνιδιοκτήτη Μίλτου Αρμένη συναντούν τη γεύση της μνήμης σε μενού που ανανεώνονται συχνά, εκπέμποντας πάντα μια ζεστή εξωστρέφεια. Σε οικείο περιβάλλον που θυμίζει μοντέρνο μεζεδοπωλείο και tapas bar, σερβίρουν πιάτα με βαθιά νοστιμιά, όπως η γαρδούμπα γαρίδας, τα "μαμαδίστικα" σουτζουκάκια τόνου και η "μπρουτάλ" γουρουνοκεφαλή στον ξυλόφουρνο. Φυσικά δεν λείπει από τις προτάσεις η διάσημη παέγια, ενώ εδώ θα δοκιμάσετε περιποιημένη καβουρομακαρονάδα και ωραία μελωμένο χοιρινό κότσι στον ξυλόφουρνο, που ετοιμάζονται κατόπιν παραγγελίας. Τα γλυκά τους είναι αντίστοιχης λογικής και εξίσου καλοφτιαγμένα. 

Tip: Aναζητήστε οπωσδήποτε τη λίστα με τα αποστάγματα, δεν νοείται μεζεδο-κατάσταση χωρίς το ανάλογο τσίπουρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.