Άνοιξη παρά τέταρτο

Τσιπουράδικο σε πλήρη άνθηση

Άνοιξη παρά τέταρτο

Το "τσιπουρίζειν" εστί φιλοσοφείν για το αλέγρο "Άνοιξη παρά τέταρτο" που κοντράρει –τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε μεζέδες– τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου. Η αντίληψη του βολιώτικου τσιπουράδικου, χωρίς μενού αλλά με τρεις διαφορετικούς μεζέδες-έκπληξη που έρχονται σε γύρες, κάνει το μαγαζί πολύ ξεχωριστό. Η διαδικασία έχει ως εξής: παραγγέλνεις το πρώτο σου τσίπουρο (ή ούζο ή κρασί ή μπίρα ή αναψυκτικό ή... νερό) κι έρχεται η πρώτη γύρα. Από εκεί και πέρα, οι γύρες με τους μεζέδες συνεχίζουν είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει! Κι έτσι, όσο περνά η ώρα, τα μεζεδάκια πληθαίνουν: βελούδινες αλοιφές, περιποιημένα αλίπαστα, σπιτικά τουρσιά, καθώς και τα άπαντα του βυθού, που περνάνε από τη σχάρα και το έμπειρο τηγάνι.

Tip: Για όσους δεν αρκούνται στους μεζέδες, υπάρχουν και κυρίως πιάτα, σε συνταγές κλασικές αλλά εξελιγμένες από τους ίδιους, όπως η έξοχη γαριδομακαρονάδα και το πικάντικο μυδοπίλαφο.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.